Cum sa faci cei mai pufosi mucenici moldovenesti – Reteta simpla

0
233
mucenici moldovenesti

Cum sa faci cei mai pufosi mucenici moldovenesti – Reteta simpla

Pregateste pentru 9 martie cei 40 de mucenici moldovenesti sau sfintisori copti in forma cifrei 8. Sunt deliciosi, preparati din aluat fin si nu se fac deloc greu. Sarbatoarea celor 40 de Mucenici din Sevastia a generat o sarbatoare romaneasca. Se spune ca in aceasta zi, pe langa cei 40 de mucenici, se beau si 40 de pahare de vin.


Mucenicii nu se prepara greu, aluatul e fin, iar reteta o sa va cucereasca. Descopera si tu cum sa faci mucenici moldovenesti, absolut deliciosi, ce vor cuceri intreaga familie.

Am pregatit mai jos lista de ingrediente, dar si reteta simpla pe care o poti face si tu rapid. Poti sa te joci cu anumite ingrediente pentru a diversifica reteta, daca vrei sa incerci ceva nou.

Ingrediente:

  • 1,5 kg de faina;
  • 200 grame unt;
  • 10 galbenusuri;
  • un praf de sare;
  • coaja de la o lamaie;
  • 750 ml lapte;
  • 220 grame zahar pudra;
  • drojdie.

Pentru a prepara mucenicii, se amesteca laptele caldut cu drojdia, dar si cu o lingura din zaharul pudra. Apoi se adauga aici galbenusurile, untul, coaja de lamaie, sarea, zaharul si, optional, poti sa adaugi putina vanilie. Apoi adauga jumatate din faina si, cu un mixer, amesteca totul si mai adaugi trepatat faina.


Lasa totul la dospit pentru o ora si jumatate si apoi imparte aluatul pentru a face din el 40 de bucati. Unge palmele cu ulei si apoi formeaza baghete pe care le vei impleti ulterior in forma de opturi.

Mucenicii se aseaza apoi pe o tava. Nu uita ca inainte sa incalzesti cuptorul.

Apoi, unge-i deasupra cu un ou batut. Dupa ce i-ai scos din cuptor, orneaza-i cu miere si cu miez de nuca. Foloseste o pensula pentru a ii unge mai usor. Daca nu iti place mierea, poti sa insiropezi mucenicii cu un sirop realizat din zahar, apa si vanilie.


Bucura-te de mucenicii calzi, absolut deliciosi.

sursa foto: Pinterest