Cum sa faci poze perfecte preparatelor tale – Sfaturi de care sa tii cont

0
133
poze perfecte

Cum sa faci poze perfecte preparatelor tale – Sfaturi de care sa tii cont

Daca esti atras de fotografiile cu preparate culinare si vrei sa faci poze perfecte mancarurilor tale, tine cont de sfaturile din acest articol. Fotografia culinara este o adevarata arta, iar daca tii cont de cateva sfaturi de baza, pozele tale pot iesi absolut superb.


Gatitul face parte din viata noastra de zi cu zi. De aceea, persoanele care vor sa imparta retetele preparate de ei cu prietenii si comunitatea din social media vor avea nevoie de cateva astfel de sfaturi utile pentru fotografierea mancarurilor.

Oricat de explicita ar fi informatia oferita, o poza face cat o mie de cuvinte. Toate detaliile conteaza. De la decorul folosit pana la preparate, lumina, decongelarea alimentelor din timp, dar si spatiul unde faci fotografiile.

Lumina necesara

Lumina este foarte importanta atunci cand vine vorba de fotografia mancarurilor. Cea mai indicata sursa de lumina este o fereastra apropiata, fereastra prin care lumina naturala sa intre si sa acopere natural tot decorul. In acest fel, vei avea umbre firesti, dar si culorile reale ale preparatelor tale.


Bineinteles, in lipsa luminii naturale, putem lucra si cu lumina artificiala. Aceasta va proveni de la lampi, iar noi te sfatuim ca pozitionarea acestora sa fie facuta din lateral. Foloseste o lampa speciala pentru fotografia mancarurilor si pozitioneaz-o astfel incat umbrele sa nu fie excesive.

De asemenea, te sfatuim sa nu optezi pentru fotografierea preparatelor cu blitul telefonului deoarece vei obtine un efect nedorit.

Elemente ce intregesc decorul

Daca ai toate instrumentele ce te vor ajuta sa obtii lumina perfecta, este timpul sa ne ocupam de decor. Fundalul fotografiei este foarte important. Farfuriile albe se vor aseza foarte bine pe un fundal inchis la culoare sau pe un fundal ce are culori subtile.


Elementele ce intregesc decorul pot fi cateva flori naturale, lumanare de decor, elemente minimaliste de ornament, dar si seminte, coji de nuca, coji de fistic.

De exemplu, daca vrei sa fotografiezi o simpla cafea, langa ceasca si farfurioara poti pozitiona o lingurita, cateva boabe de cafea, dar si un croissant.

Sfaturi utile

Daca fotografiile nu reflecta culorile reale, poti schimba elementele din decor. Acestea pot sa reflecte o alta lumina decat cea reala. De asemenea, te sfatuim sa schimbi si pozitia lampii cu lumina artificiala, dar si locul in care faci pozele.


Ce trebuie retinut atunci cand fotografiem preparate este ca fundalul trebuie sa aiba tonuri neutre. Ornamentele subtile sunt si ele ideale pentru pozele tale cu preparate. Mancarea trebuie sa ramana in centrul atentiei, iar fundalul nu trebuie sa aglomereze inutil fotografia, ci doar sa o completeze. De asemenea, nu acoperi in intregime farfuria cu diferite decoratiuni, ci lasa-i marginea neacoperita pentru o fotografie curata, simpla, de efect.

sursa foto: Pinterest