Intrebuintarile apei de ploaie – Cum o putem folosi eficient

Intrebuintarile apei de ploaie – Cum o putem folosi eficient

Daca si tu colectezi apa de ploaie, haide sa vezi cum o poti folosi eficient in gospodaria ta. Este pura, te ajuta sa economisesti si este lipsita de calcar.


Aproape toate casele au un sistem de colectare a apei de ploaie. De exemplu, bunicii mei strangeau apa de ploaie in butoaiele din curte si apoi o foloseau pentru a spala.

Daca pastrezi apa de ploaie la temperaturi de aproximativ 6-7 grade Celsius, la intuneric, ea poate fi folosita chiar si ani de zile. Pastrata in acest fel, nu isi va pierde din proprietati.

Cum mai poate fi folosita apa de ploaie? 


1. Spala rufele cu apa de ploaie!

Daca alegi sa speli rufele cu apa de ploaie, nu trebuie sa folosesti decat foarte putin detergent. Deoarece aceasta apa nu este dura, nu contine calcar si nici saruri, nu ai nevoie decat de o cantitate mica de detergent atunci cand speli.

2. Foloseste apa pentru a uda gradina

Apa de ploaie este extrem de benefica atat pentru recolta de flori, cat si pentru cea de fructe si legume. Pe langa faptul ca aceasta te va ajuta sa ai o recolta bogata si sanatoasa, apa de ploaie te ajuta sa economisesti pana la 50% consumul de apa curenta.

Aceasta apa este benefica pentru sanatatea ta si a familiei tale.


3. Foloseste apa pentru a spala vasele

Daca te-ai saturat de urmele de calcar de pe cani, pahare si alte obiecte din bucatarie, foloseste cu incredere apa de ploaie pentru a spala vasele.

4. Clateste-ti parul cu apa de ploaie si vei avea o podoaba capilara de invidiat!

Datorita faptului ca are multe proprietati, apa de ploaie ajuta la intarirea firului de par si impiedica ruperea si, in timp, caderea acestora. Spala-ti parul in mod normal si apoi clateste-te cu apa de ploaie.

Deoarece are un pH neutru, apa de ploaie este benefica pentru plante, dar sanatoasa si pentru noi. De asemenea, apa de ploaie este gratuita si poate fi colectata usor si refolosita pentru o perioada mare de timp, daca este pastrata in conditii optime.


 

Colectarea apei de ploaie poate fi facuta atat prin intermediul sistemelor speciale pe care le au casele moderne, cat si cu ajutorul unor simple butoaie sau galeti.

Daca vreti sa pastrati apa pe o perioada mare de timp fara ca aceasta sa dezvolte microorganisme, pastrati-o la temperaturi de 5, maximum 10 grade Celsius, intr-un loc intunecat.

Mai jos, gasiti si cateva idei pentru a colecta apa de ploaie si pentru a profita de ea si de proprietatile benefice pe care le are.

 

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI