Cum sădim corect plantele cățărătoare – Trucuri importante și utile

Cum sădim corect plantele cățărătoare – Trucuri importante și utile

Cum sădim corect plantele cățărătoare dacă vrem să ne bucurăm de o casă decorată cu ornamente vii, verzi și frumoase.


Cum se sădesc corect aceste plante cățărătoare?

Pentru a sădi plante cățărătoare sunt valabile aceleași procedee de bază ca și pentru pentru plantarea arborilor și a tufelor.

Nu uita că plantele cățărătoare trebuie deseori descâlcite cu grijă de pe țăruși, plantate înclinat și legate de structurile de susținere pentru că acestea să crească bine.

Amplasarea plantelor cățărătoare lângă un zid

Când plantezi ceva lângă un zid, trebuie să ai grijă în mod deosebit fiindcă locul nu este la fel de ospitalier ca într-un spațiu cu straturi de flori.


Problema principală este solul uscat. Fundațiile casei au tendința să usuce pământul, absorbind umezeala din jur tot timpul anului. Zidul propriu-zis stochează căldură, acumulând-o și eliberându-o ulterior – ceea ce este foarte bine pentru plantele care au nevoie de căldură, dar nu și pentru cele care nu au nevoie de ea.

Zona din apropierea zidului unei case suferă serios de efectele ploii și umbrei. Prezența zidului face ca ploaia să nu cadă pe pământ dintr-o singură direcție, iar streșinile și burlanele de pe acoperiș creează și ele alte probleme.

Distanța corectă de plantare față de zid

Grupe de plantare nu trebuie să fie la mai puțin de 45 cm de zidul casei. La această distanță, efectele de uscăciune datorate zidului și fundațiilor nu vor mai fi o problemă.


Cum să eviți mucegăirea

Plantele care cresc în condiții de uscăciune au tendința să fie mai vulnerabile la infecții cu făinare. Ca să eviți acest lucru, nu alege pentru un loc uscat plante predispuse să fie atacate de făinare, cum sunt caprifoi -ul și mulți trandafiri, în afară de cazul în care le vei asigura mereu umezeala necesară. Făinare înseamnă uneori că rădăcinile sunt uscate.

Flori ce se catara uimitor pe fatada casei tale, facand-o mai colorata

Plante si flori ce se catara pe casa ta pentru a forma un decor spectaculos

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI