Cum se curata o masina de spalat rufe corect: idei utile si sfaturi practice

0
849

Cum se curata o masina de spalat rufe corect: idei utile si sfaturi practice

Masina de spalat rufe poate aduna bacterii ce iti afecteaza sanatatea. De aceea, este bine sa o cureti periodic. Cum se curata, dar si care sunt sfaturile noastre pentru a ii prelungi viata masinii de spalat rufe, afli chiar din randurile de mai jos.


Descopera cum poti curata astfel de masini de spalat rufe Arctic pentru a le prelungi viata, dar si pentru a te bucura de haine curate.

Cum se murdareste o masina de spalat rufe?

Cred ca nu exista persoana care sa nu se fi intrebat acest lucru atunci cand a fost nevoit sa curete masina de spalat. Ei bine, o masina de spalat rufele curata hainele, insa nu le sterilizeaza. De aceeea, atunci cand anumite haine contin materii fecale de la copii mici sau de la animale de companie, de exemplu, aceste materii pot ramane prinse in interiorul masinii de spalat. La urmatoarea spalare exista riscul ca ele sa ajunga pe toate hainele.

Curatarea regulata a masinii de spalat te ajuta sa scapi de aceasta problema.


Cum se curata corect o masina de spalat rufe

Atat reziduurile de sapun, chimicalele din detergent, dar si alte bacterii si microbi trebuie indepartati periodic deoarece dezvolta bacterii in interiorul masinii de spalat. In timp, acest lucru nu doar ca iti afecteaza sanatatea, dar afecteaza si buna functionare a masinii tale.

In exterior masina trebuie curatata o data la aproximativ doua saptamani. In interior, masina are nevoie de curatare cam o data pe luna, insa acest lucru variaza, in functie de cat de des este folosita.

Curatarea masinii cu bicarbonat si otet

Bicarbonatul de sodiu si otetul te ajuta sa dezinfectezi masina, sa o scapi de mirosurile neplacute, dar si sa cureti masina de bacterii.


Curatarea in exterior

In exterior se igienizeaza usa, lateralul masinii de spalat, compartimentul pentru detergent, dar si cel pentru balsam. De asemenea, curata furtul de alimentare si evacuare cu o carpa umeda, foarte usor.

Daca masina de spalat rufe este alba, vei observa ca praful se va aseza mai repede pe ea. Acest lucru inseamna ca trebuie sa o cureti ceva mai des pentru a nu permite prafului sa se aseze pe ea.

Curatarea in interior

Dupa ce ai terminat curatarea in exterior, orice astfel de masini de spalat rufe trebuie curatate si in interior.


Pentru o curatare se folosesc 3 litri de otet si 300 grame de bicarbonat de sodiu. Pune jumatate din cantitatea de otet si jumatate din cantitatea de bicarbonat in cuva. Cealalta jumatate pune-o in compartimentul pentru detergent, dar si in cel pentru balsam. Toarna otetul putin cate putin peste bicarbonat deoarece se va forma o spuma.

Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa pornesti masina de spalat la un ciclu clasic, la 60 de grade Celsius.

sursa foto: Pinterest