Cum se ingrijeste Begonia sau Ghetisoara, o planta deosebit de frumoasa

0
12506

Cum se ingrijeste Begonia sau Ghetisoara, o planta deosebit de frumoasa

Begonia este o floare ce poate infrumuseta apartamentul, iar cu ajutorul acestor sfaturi utile vei sti si cum sa o cresti corect pentru ca ea sa infloreasca bogat. Este o planta ce poate fi crescuta in apartament, dar este ideala si pentru a fi pozitionata pe terasa sau pe balcon. Florile acesteia seamana putin cu trandafirii si poate si acesta este unul dintre motivele pentru care begoniile sunt atat de apreciate.


Culorile begoniilor sunt absolut superbe. Gasim begoniile intr-o multime de culori frumoase. In acest mod, le putem transpune in design-ul casei noastre, indiferent de stilul ales. Florile au o sensibilitate la temperaturile scazute, insa odata ce ai prins acest truc al lor, vei sti sa le ingrijesti si vor inflori bogat.

Cum se ingrijeste Begonia

Aceasta floare se mai numeste si „Ghetisoara” si este o floare ce are nevoie de un ghiveci de marime medie. Acesta are nevoie de gauri pentru scurgerea apei.

De asemenea, tine cont de faptul ca umiditatea excesiva s-ar putea sa iti afecteze begonia. In acest fel, exista riscul ca radacinile sa putrezeasca.


In ceea ce priveste solul necesar, begonia are nevoie de un sol cu drenaj bun, insa nu uita sa aplici si fertilizator. In acest fel, te vei asigura ca begonia se bucura de ingrasaminte pentru a inflori frumos. Fertilizatorul se aplica de doua ori pe luna, inca din primavara pana toamna tarziu. Poti alege un fertilizator sub forma de granule, ideal pentru flori cu eliberare prelungita.

Descopera si aceste retete de ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina

Pozitionarea Begoniei

In ceea ce priveste pozitionarea acestei flori, begonia poate fi pozitionata chiar pe pervazul ferestrei tale. Are nevoie de o draperie sau de o jaluzea pentru ca lumina care ajunge la begonie sa fie filtrata. Temperaturile ce begonia le prefera sunt intre 20 si 25 de grade Celsius ziua, iar noaptea peste 14 grade Celsius.

Begonia roz, o floare suava, superba, deosebit de frumoasa

begonia

sursa foto: Pinterest