Cum testam solul pentru a vedea cat de drenat este, dar si daca este acid

Cum testam solul pentru a vedea cat de drenat este, dar si daca este acid

Cum testam solul pentru a ii observa gradul de aciditate, dar si drenarea si testarea alcalinitatii. Bucura-te de solul tau la maximum si planteaza aici atat legume, dar si fructe sau flori si orice alte plante iti doresti.


Este important sa stii ce fel de sol ai deoarece plantele au grade diferite de rezistenta la seceta si la un sol care are namol. Drenarea solului depinde nu numai de tipul de sol, dar si de amplasarea acestuia si de resursele subterane de apa.

Testul de drenare al solului tau

Pentru a vedea cat de drenat este solul tau, tot ce trebuie sa faci este ca la sfarsitul iernii sa sapi in sol o groapa de 45 cm latime si 45 cm adancime. Daca nu poti sa sapi atat de adanc, este suficient sa sapi cat de mult se poate.

Groapa pe care tocmai ai sapat-o se umple la jumatate cu apa, iar in mijlocul acesteia se pozitioneze un tarus subtire. Peste groapa pune o acoperitoare astfel incat aici sa nu intre apa.


Peste o ora verifica nivelul apei din groapa, apoi verifica din nou nivelul de apa, a doua zi. Daca apa s-a scurs, inseamna ca ai sol nedrenat. Apa se va scurge peste noapte intr-un sol mediu sau normal. Cu toate acestea, daca apa ramas la acelasi nivel a doua zi, acest lucru indica faptul ca solul este namolos sau argilos.

Cum sa imbunatatesti solul – Sfaturi si trucuri pentru un substrat sanatos

Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Testarea aciditatii si alcalinitatii solului tau

Pentru a testa aciditatea si alcalinitatea solului tau, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa asezi nuiele de bambus in zigzag. Alege o zona pe care sa o testezi si pozitioneaza aici nuielele. apoi, foloseste o paleta curata si ia mostre de sol din cele cinci capete ale nu ielelor de bambus.

Sapa in adancime aproximativ 10 cm, pentru a obtine un sol natural, mai degraba decat mulciul de deasupra sau fertilizator. Inlatura resturile, pietrele sau buruienile si zdrobeste toate cocoloasele de sol.


Pentru a avea o idee generala in legatura cu alcalinitatea sau aciditatea solului, foloseste un test pentru pH. Ia 2,5 ml – adica jumatate de lingurita – de mostra de sol si pune-o in grupul de testare. Adauga aici apa de la robinet, scutura bine si lasa totul sa se amestece.

Acum, tot ce trebuie sa faci este sa compari culoarea lichidului rezultat cu graficul de culori care a venit cu testul si sa citesti descrierea pentru a afla ce fel de sol ai.

Ingrasamant preparat acasa pentru plantele tale ce vor inflori bogat

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI