Cum tratam lemnul care sta in exterior ca sa aiba cele mai bune conditii

Cum tratam lemnul care sta in exterior ca sa aiba cele mai bune conditii

Lemnul este alegerea naturala pentru o fundatie in relief si se armonizeaza in majoritatea portiunilor din gradina. Descopera cum poti sa tratezi lemnul care sta afara pentru ca acesta sa aiba cele mai bune conditii.


Ornamentele si decoratiunile din lemn se potrivesc in orice gospodarie, ele armonizandu-se cu multe tipuri de design.

Orice lemn care este mai durabil poate fi folosit pentru fundatie, dar si pentru a crea piese de mobilier pe care sa le pozitionezi in curtea ta.

Pardoseala din exterior din lemn

Pentru portiunea din fata casei tale poti alege lemnul. Traversele de cale ferata din lemn sunt facute special pentru ca ele sa reziste multi ani de zile, mai ales daca sunt tratate corespunzator. Lemnul folosit pentru traversele de cale ferata poate fi extrem de dur si trebuie sa fie ingrijit in fiecare an.


Materialul este dens, solid, fapt care ii confera durabilitate, dar ingreuneaza taiatul cu ferastraul sau perforatul. Vei avea nevoie de un ferastrau transversal puternic pentru a-l taia.

Tratarea si ingrijirea lemnului

Atunci cand vorbim de ingrijirea lemnului, folosirea substantelor conservante protejeaza lemnul impotriva putrezirii. Din acest motiv, foarte multi oameni isi vopsesc atat gardul de lemn, dar si multe alte decoratiuni si ornamente care sunt realizate din acest material.

Mini-casute realizate din bucati de lemn vechi, perfecte pentru o curte mica

Lemnul care este utilizat in aer liber trebuie sa fie in permanenta protejat de fenomenele naturale. Deoarece nu poti acoperi lemnul, poti sa folosesti o multime de alte substante pentru a il proteja.


Substanta traditionala pentru conservare este creozotul maro. Este un lichid cu miros puternic, un lichid care asigura o culoare permanenta si peste care nu se poate vopsi. Acesta trebuie aplicat cu foarte mare grija deoarece este otravitor pentru plante, daca acestea sunt stropite cu el.

Despre tratarea lemnului – Sfaturi pentru acest material versatil

Exista o multime de alte substante care sunt utile pentru conservarea lemnului, substante care nu distrug plantele si care sunt disponibile intr-o gama variata de culori.

Toate substantele conservante toxice si nu trebuie aplicate intr-un spatiu inchis. Indiferent ca vorbim despre o substanta precum este creozotul sau despre banala vopsea.


Lemnul care este pozitionat in pamant nevoie de o protectie in plus fata de acela care sta in aer liber, afara.

Casute realizate chiar de tine, din lemn, pentru o gospodarie de poveste

Despre treptele din lemn din curtea casei tale

Daca vei construi trepte din lemn pentru curtea ta, acestea pot deveni alunecoase dupa ploaie. Spre deosebire de cele făcute din butuci solizi, aceste trepte trebuie tratate regulat cu anticoagulant pentru a preveni acest eveniment de alunecare.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI