Decor scandinav de Craciun – Cele mai frumoase idei de ornamente

Decor scandinav de Craciun – Cele mai frumoase idei de ornamente

Elementele din acest decor scandinav sunt simple, minimaliste si totodata contemporane. Toate ornamentele si decoratiunile sunt ideale pentru spatiile cat mai aerisite, ele fiind o mica pata de culoare in orice incapere.


Stilul nordic nu este atat de popular la noi ca in alte parti din Europa, insa este este un stil fermecator care te cucereste prin simplitatea lui.

Ornamente potrivite pentru orice perioada din an

Ornamentele si decoratiunile scandinave sunt ideale pentru orice perioada din an, nu doar pentru Craciun. De exemplu, ornamentele in forma de stelute, precum sunt cele de mai jos, pot fi folosite pentru a infrumuseta incaperea atat vara, cat si toamna sau in perioada Craciunului.

Decoratiuni din lemn

Decorul scandinav pune accentul pe ornamente si decoratiuni din lemn sau din alte elemente naturale. Acestea se potrivesc in casele amenajate contemporan, dar si in apartamentele ce au un design vintage.


De asemenea, decoratiunile din lemn sunt ideale si pentru cabanele de la munte care sunt decorate in stil rustic.

Scoate in evidenta elementele naturale – Decor scandinav

Cand vine vorba de ornamente si decoratiuni de Craciun, stilul scandinav pune accentul pe elementele naturale. De obicei, acestea sunt scoase in evidenta prin simplitatea celorlalte ornamente. De exemplu, poti folosi crengute de brad intr-o vaza simpla, alba sau argintie. Toate decoratiunile pot fi pozitionate intr-o incapere alba, decorata cat mai simplu.

Elementele naturale sunt o parte importanta in decor, insa ele trebuie scoase in evidenta nu prin extravaganta cu care sunt decorate, ci prin simplitatea decorului din camera.


Stilul scandinav te duce cu gandul la zapada, la muntii albi si la un peisaj de iarna cu brazi verzi si zone inghetate. Verdele si albul sunt singurele culori care predomina in peisajele nordice.

De asemenea, parte importanta din design-ul scandinav este si iluminatul. Toate incaperile sunt inundate de lumina naturala care ajuta la aerisirea vizuala a camerei.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI