Decorarea șemineului pentru a te bucura de un spațiu de poveste

Decorarea șemineului pentru a te bucura de un spațiu de poveste

Decorarea șemineului poate fi făcută indiferent dacă ai un șemineu fals sau unul real, acest spațiu oferindu-ne o stare plăcută de relaxare.


Șemineul este un element în casa noastră care poate avea atât rol decorativ, dar și un rol de încălzire. De aceea, acest decor este tot mai utilizat în casele românilor. În ceea ce privește alegerea unui șemineu fals, acesta este ideal pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Poți să îl decorez într-o mulțime de moduri diferite, el fiind întruchiparea perfectă pentru un Crăciun deosebit.

Cum alegi șemineul potrivit pentru tine

În ceea ce privește alegerea șemineului pentru casa ta, acesta îți va face locuința să aibă o atmosferă mai caldă, mult mai elegantă.

Indiferent de mărimea pe care o alegi, șemineul tău îți va încălzi spațiul atât la propriu, cât și prin aspectul său plăcut. Șemineele pot avea mai multe forme, iar dacă alegi un șemineu pentru casa ta trebuie să știi că acestea pot încălzit una sau mai multe camere.


De asemenea, există posibilitatea de a racorda șemineul la centrala termică din casa ta.

Tipuri de șemineu

Atunci când vorbim despre alegerea șemineului potrivit, vorbim despre sursa de căldură pe care acesta o are. De exemplu, există șeminee electrice, șeminee pe lemne, pe gaz sau cu bioetanol.

Avantajul principal al șemineului pe lemne este că acesta îți oferă acel farmec clasic pe care îl adaugă trosnetul lemnelor și faptul că vezi lemnele cum ard pe foc. Șemineul electric, pe de altă parte, funcționează cât timp avem noi nevoie și nu este delimitat de aprovizionarea cu lemne.


Șemineul electric se va monta mult mai rapid decât cel pe lemne, nu scoate fum sau alte mirosuri și nu lasă pic de mizerie.

Șemineul pe gaz nu necesită curățare și nu are nevoie de racordare la un coș de fum. Șemineul pe gaz are și el o flacără adevărată care poate să-ți ofere o atmosferă absolut superbă și care poate fi reglată cu ajutorul unei telecomenzi.

Cum decorezi șemineul tău real sau fals

Indiferent dacă ai un șemineu real sau fals, acesta poate fi decorat într-o mulțime de moduri diferite.


De exemplu, poți opta pentru acei ciorăpei decorați ideal pentru sărbătorile de iarnă. Aceștia pot avea numele fiecărui membru al casei cusut s-au lipit pe el. Aceasta este o tradiție pe care o păstrăm atât noi românii, dar pe care o vedem și la televizor, în filmele de Crăciun.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește decorarea șemineului fals, poți opta pentru lumânări electrice în cazul în care vrei să mimezi flacăra. De asemenea, decorațiunile cu globuri, beteală, dar și cu steluțe de Crăciun nu trebuie să lipsească din acest decor frumos.

Terase fantastice amenajate cu șarmul sărbătorilor de iarnă

Decor de iarnă în propria gospodărie – Spații relaxante absolut fantastice

Terase fantastice amenajate cu șarmul sărbătorilor de iarnă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI