Flori magice care ne amintesc de mama – Amintirile copilariei in curtea noastra

Flori magice care ne amintesc de mama – Amintirile copilariei in curtea noastra

Cele mai frumoase amintiri pe care le avem se afla in curtea mamei, langa florile copilariei. Iata ce poti planta si tu in gospodaria ta pentru a iti infrumuseta curtea, dar si pentru a iti aminti de copilarie.


Indiferent ca locuiesti la curte sau ca vrei sa iti faci balconul mai frumos, florile de mai jos sunt absolut perfecte pentru acest lucru.

Petunia, o floare in nuante superbe, o floare delicata

Petunia este o planta perena, o planta care iti infrumuseteaza curtea sau balconul toata vara. Sfatul nostru este sa achizitionezi rasaduri, rasaduri pe care sa le pui in ghivece sau in jardiniere. Acest lucru se face cam la finalul lunii martie. Apoi, din luna aprilie, poti sa pozitionezi aceste ghivece pe terasa, in balcon sau intr-o jardiniera, oriunde in curtea ta.

Petuniile sunt flori ce se regasesc in diferite culori, flori ce suporta foarte bine locurile pozitionate in cladura. Mai mult decat atat, planta are nevoie de mult soare.


Petuniile au nevoie sa fie udate intensiv si regulat. In perioadele secetoase, acestea au nevoie de apa mai mult ca niciodata.

5 Secrete pentru a avea valuri de petunii bogate in curte

Muscatele

Muscatele sunt unele dintre cele mai populare flori din tara noastra. Pe buna dreptate, caci sunt frumoase, colorate, iar nuantele acestora se potrivesc in orice gospodarie.

Mai mult decat atat, muscatele se ingrijesc usor. Daca vorbim de muscate curgatoare, acestea sunt flori ce nu au nevoie de atat de multa atentie. Muscatele clasice au nevoie de ceva mai multa apa, insa muscatele curgatoare nu au nevoie de apa zilnic. Acestea rezista in locurile secetoase, iar daca esti o persoana care calatoreste mult, muscata secetoasa este perfecta pentru tine.


Muscatele, o raza de soare si culoare in orice curte, terasa sau balcon

Begonia

Begonia este una dintre florile ce se ingrijesc usor. La fel ca la celelalte flori, ai grija sa indepartezi frunzele uscate sau florile ofilite.

Begoniile sunt flori destul de sensibile la temperaturile scazute, de aceea ele cresc mai bine in spatiile inchise, unde caldura nu ajunge la ele atat de repede. In gradina o poti muta in luna mai, luna in care nu mai exista sanse sa fie atat de frig afara.

Aceste flori au nevoie de un ghiveci ce are gaurele mici pe fundul acestuia pentru a se scurge apa. Begoniile nu suporta prea bine umdititatea excesiva. De asemenea, alege solul prielnic pentru a nu exista riscul ca radacinile sa putrezeasca. Acest sol trebuie sa contina pamant de flori, dar si turba fibroasa, pamant de ferigi, nisip si mranita.


Cum ingrijim corect begonia pentru ca ea sa infloreasca tot anul

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI