Flori pe care trebuie neapărat să le ai în curte deoarece înfloresc tot anul

Flori pe care trebuie neapărat să le ai în curte deoarece înfloresc tot anul

Fiecare grădinar pasionat știe că plantele care înfloreasc pe tot parcursul anului aduc un farmec aparte în curte.


În România, climatul oferă o varietate de condiții care permit cultivarea unor flori perene și ierburi care pot înfiori pe tot parcursul anului. Aceste flori pot adăuga culoare și viață în grădina ta în fiecare sezon.

Bujor (Paeonia spp.)

Bujorii sunt flori perene care înfloresc în primăvară, oferind flori mari și bogate, cu o gamă largă de culori. Acestea sunt adesea asociate cu frumusețea și grația și pot adăuga un farmec aparte grădinii tale.

Lalele, flori de vis (Tulipa spp.)

Lalelele înfloresc în primăvară și sunt cunoscute pentru varietatea lor de culori și forme. Acestea pot aduce o explozie de culoare în grădină.


Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Rozmarinul este o iarbă aromatică perenă care înflorește de obicei în timpul sezonului cald. Este perfect pentru a adăuga un strop de verde și aromă în grădină sau pe terasă.

Lavandă (Lavandula spp.)

Lavanda este o plantă perenă aromatică, cu flori mov sau albastre, care înflorește în timpul verii. Aceasta nu numai că adaugă un aspect plăcut, dar și o aromă minunată în aer.

Santolina (Santolina spp.)

Santolina este o plantă perenă cu frunze gri și flori galbene, care înflorește în timpul sezonului cald. Ea poate adăuga un aspect mediteranean în grădină.


Trandafirul pitic (Rosa spp.)

Trandafirii sunt plante perene care pot înflori de la primăvară până la toamnă, în funcție de soi. Acestea sunt cunoscute pentru frumusețea și parfumul lor.

Ochiul fetei (Coreopsis spp.)

Aceste flori perene înfloresc în timpul verii și se caracterizează prin culori vesele, cum ar fi galben, portocaliu și roșu. Acestea atrag mulți fluturi și albine.

Nemesia (Nemesia spp.)

Aceste flori perene înfloresc pe tot parcursul anului în zonele cu ierni blânde și produc flori mici, dar extrem de colorate.


Iedera (Hedera spp.)

Iedera este o plantă perenă de acoperire a solului care poate înflori în timpul sezonului de toamnă. Aceasta adaugă un aspect verde și decorativ în grădină.

Verbena (Verbena spp.)

Verbena este o floare perenă cu flori mici și colorate care înfloresc pe tot parcursul sezonului de vară.

Carciumareasa: Florile veseliei în grădină – Ghid de îngrijire pentru începători

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI