Gazania – Floarea comoară ce rezistă eroic la secetă

Gazania – Floarea comoară ce rezistă eroic la secetă

Gazania este o floare ce rezistă eroic la secetă, o floare comoară scundă, absolut superbă, ce seamănă cu margareta comună. Ea își are originile în Africa de Sud și este o plantă ce ajunge până la 15-20 cm înălțime.


Gazania face parte din aceeași familie ca și margaretele și zinnias shasta, familia Asteraceae.

Cum arată frumoasa floare

Este o plantă scundă și frumoasă, o plantă care are formă de tufă de frunze și flori. Frunzele ei sunt oblong-alungite, au culoarea verde închis pe partea superioară și albă-argintie pe partea inferioară.

Florile ei sunt mari, asemănătoare margaretelor, ele fiind susținute de pedunculi axilari, lipsiți de frunze. Ligulele colorate galben, oranj, crem, roșu, roz sunt marcate la bază de pete distincte albe, purpurii, maronii etc.


Când ne putem bucura de această plantă

Frumoasa gazanie înflorește din luna iunie până în luna octombrie. Florile ei se deschid numai pe vreme însorită.

Planta, perenă la locul de origine, poate fi ținută în ghivece în condiții de cameră pe timp de iarnă. Ea este foarte frumoasă dacă dispune de multă lumină naturală.

Micșunica – O floare fragilă, delicată, o plantă ideală pentru orice curte

Cerințele ecologice ale acestei plante

Planta funcționează la fel de bine atât în sol, cat și în ghiveci. Este o plantă ideală pentru apartamentul tău deoarece nu necesită foarte multă îngrijire. Cu toate acestea, planta are nevoie de multă lumină naturală astfel încât este bine să îi oferi acest lucru.


Mai mult decât atât, planta are nevoie de un sol ușor, dar un sol care să fie suficient de bogat în humus.

Garoafa turceasca sau garoafa cu barba, o floare cu adevarat deosebita

Cultura

Planta se produce ușor din semințe, putând fi înmulțită și prin butași făcuți la sfârșitul verii. Metoda cea mai folosită de obținere a plantelor este aceea de a o semăna primăvara în seră, răsadniță, solariu. Răsadurile se repică și apoi pot fi plantate în ghivece mici, în care se mențin până la plantarea afară, posibilă către sfârșitul lunii aprilie și luna mai.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI