Micșunica – O floare fragilă, delicată, o plantă ideală pentru orice curte

Micșunica – O floare fragilă, delicată, o plantă ideală pentru orice curte

Această floare fragilă, micșunica, este delicată și este o plantă ce poate să crească și în curtea ta, o plantă cultivată pentru florile ei plăcut mirositoare.


Micșunica își are originile în Europa, Africa de Nord, America de Nord.

Planta, înaltă de aproximativ 25 de până la 50 de cm, prezintă ramificații ușor lignificate la bază. Frunzele lanceolate sunt de culoare verde închis și planta are flori parfumate, simple sau involte, colorate în galben cu nuanțe de brun, ruginiu sau roșu.

Culorile aceste flori sunt absolut superbe, diametrul lor este de aproximativ 2 sau 4 cm și sunt grupate în raceme terminale.


Cultivaruri

Fair Lady: culori diferite. 

Vulcan (roșu).

Bedder (culori diferite). 


Nevoile acestei frumoase flori

Această plantă de grădină are nevoie de un sol ușor calcaros. De asemenea, planta trebuie să fie poziționat într-un spațiu unde să profite cat mai multe lumina soarelui.

Micșunica este o floare care rezistă foarte bine la temperaturile scăzute din timpul iernii, însă cu toate acestea, pe timp de vară are nevoie de foarte multă apă pentru a se dezvolta corespunzător.

Cultura – Cum o semănăm

Semănatul se face vara pe brazde afară sau în răsadnițe reci. Repicarea răsadurilor se execută în aceleași locuri. Plantarea la locul definitiv se face luna septembrie, la 20-30 cm distanță.


Utilizare

În ceea ce privește utilizarea, frumoasa floare este plantată și iubită datorită mirosului absolut deosebit pe care îl emană.

Se folosește și pentru a fi plantată în borduri mixte. Micșunelele pot fi puse și în ghivece sau în jardiniere cu care se decorează ferestrele, terasele, balcoanele. Florile tăiate se păstrează foarte bine în apă.

Zoreaua – Cea mai populara floare cataratoare, in nuante spectaculoase

Carciumareasa, tarancuta din gradina care explodeaza in culori magnifice

Crizantema, floarea de aur a toamnei, comoara din gradina noastra

sursa foto: Pinterest

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI