Ghiveciul urban: Cum să te bucuri de legume proaspete într-un spațiu limitat

Ghiveciul urban: Cum să te bucuri de legume proaspete într-un spațiu limitat

Roșii cărnoase și gustoase, castraveți suculenți, dar și mere zemoase poți obține dacă folosești ghivecele corespunzătoare. Atât legume proaspete, dar și fructe gustoase poți crește în vase, iar aceste culturi pot ajunge de la ghiveci în farfurie.


Atunci când locuiești într-un mediu urban și îți dorești să crești propriile fructe și legume, aceasta poate fi o provocare imensă. Cu toate acestea, accesul la alimente proaspete și sănătoase poate fi limitat sau cu semne de întrebare, însă poți crește legume proaspete și gustoase în propriul cămin.

Cu ajutorul ideilor de aici te poți bucura de legume care să îți bucura papilele gustative și să te ajute atunci când vine vorba de alimente sănătoase, proaspete.

Ghivece cu forme diferite

Ghivecele care au diferite forme și dimensiuni pot fi folosite pentru a crește roșii cherry, castraveți sau plante aromatice, cum ar fi busuiocul, menta, rozmarinul sau oregano.


Ghivecele pot fi poziționate pe balcoane, terase, la ferestre, dar și în interiorul apartamentelor, dacă ai o sursă de lumină naturală în apropiere. Ghivecele micuțe pot fi ușor de gestionat, au nevoie de puțin spațiu și pot fi adaptate nevoilor fiecărui loc.

Alegerea ghivecelor suspendate

Pentru a te bucura de mai mult loc, poți opta pentru o mică grădină verticală. Aceasta îți va permite să crești mai multe plante pe verticală, economisind spațiu.

Ai nevoie de o structură specială din metal sau de un suport creat de tine, astfel încât să ai un mic perete verde în apartamentul tău. Legumele proaspete te vor ajuta să economisești spațiul și vor adăuga un element decorativ plăcut în locuința ta.


Alegerea plantelor potrivite

Este important să alegi plantele potrivite pentru că acestea să crească bine în ghiveci. Mai mult decât atât, plantele au nevoie de un loc unde să primească cel puțin 6-8 ore de soare pe zi. Dacă nu ai atât de multă lumină naturală în casa ta, este important să utilizezi lămpi de creștere pentru a asigura iluminarea suplimentară a plantelor.

Ardeii roșii de grădină, ardeii iuți, vinetele, roșiile de grădină, fasolea pitică franceză, fasolea cățărătoare pitică, plantele aromatice, cartofii și morcovi sunt culturi ideale pentru ghivece.

Sfaturi de aur pentru a crește roșii cărnoase și frumoase în ghiveci

Apoi, te poți ocupa minuțios de cultura de ardei și de cultura de vinete


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI