Gradina de legume in luna iunie – Ingrijire, plantare, cultivare

0
1905

Gradina de legume in luna iunie – Ingrijire, plantare, cultivare

Daca locuiesti la curte, detinerea unei mici portiuni de pamant te va face sa iti doresti sa plantezi legume sanatoase ca sa ai parte de propria recolta. Este o placere extrem de mare sa culegi rosii sau castraveti din propria gradina, legume proaspete si gustoase pe care sa le mananci cu cei dragi.


Indiferent de cat de micuta sau mare este gradina ta de legume, trucurile de aici te vor ajuta sa ai parte de o recolta bogata.

1. Foloseste alimentele din casa

Atat zatul de cafea, dar si cojile bananelor sau cojile de la oua pot fi fertilizatori pentru legumele tale. Zatul de cafea pozitionat la baza plantelor te ajuta sa alungi daunatorii ce iti strica plantele.

Cojile de la oua pot fi amestecate cu alte resturi de la legumele tale si pozitionate in sol. Sunt extrem de benefice.


Ingrasamant preparat acasa pentru plantele tale ce vor inflori bogat

2. Crearea unui mediu propice

Sa creezi un mediu ideal pentru plantele tale inseamna sa ai grija de solul din gradina ta. Sapa-l si ai grija sa indepartezi mereu buruienile pentru ca acestea vor consuma substantele nutritive din sol. Saparea se face la o adancime de aproximativ 15 cm.

3. Boli si daunatori

Ai grija sa verifici zilnic plantele pentru a vedea daca exista insecte sau musculite care pot sa afecteze plantele. De asemenea, daca frunzele plantelor incep sa se usuce sau sa se ingalbeneasca este important sa aplici un insecticid sau erbicid.

Protejarea din timp a acestora este importanta pentru ca bolile si daunatorii sa nu se imprastie.


4. Udarea plantelor

Un sistem de irigare in gradina este foarte important. Daca ai o gradina micuta, irigarea se poate face manual, folosind un furtun. Uda plantele dimineata devreme sau seara tarziu si ai grija sa folosesti apa nu foarte calda, dar nici prea rece.

Cea mai buna apa pentru udarea plantelor tale este apa de ploaie.

sursa foto: Pinterest