5 Sfaturi utile pentru grădinarii începători – Cum să te bucuri de recolte bogate

5 Sfaturi utile pentru grădinarii începători – Cum să te bucuri de recolte bogate

Sfaturi pentru grădinarii începători: Fiecare legumă pe care decizi să o cultivi va merita efortul, dar pentru obține cele mai bune rezultate ca începător sau ca grădinar experimentat, trebuie să le oferi legumelor ceea ce ele au nevoie.


Cultivă porumbul grupat

Indiferent dacă semeni porumb dulce direct sau dacă sădești afară răsaduri, întotdeauna plantează în pâlcuri, nu în șiruri. Această cultură este mult mai bine polenizată de vânt, dacă crește în grupuri, dând recolte mai mari.

Morcov și păstârnac cultivat în ghiveci – Legume gustoase crescute în vase

Alege o singură varietate de porumb

Evită să cultivi mai mult de o varietate de porumb dulce, în afară de cazul în care ai o grădină foarte mare. Polenizarea încrucișată între varietăți duce deseori la scăderea calității. Acest lucru este valabil mai ales pentru o varietate de porumb „superdulce”.

Porumbul dulce poate fi cultivat și în ghivece. El preferă căldura, mai ales la început.


Roșii gustoase

Pentru a reduce posibilitatea ca roșiile din seră să aibă coaja tare, evită temperaturile excesiv de mari. Acoperind spațiile pe unde intră lumina soarelui, se reduce temperatura, iar lumina solară directă este împiedicată să cadă prea mult pe fructele în dezvoltare.

Cum crești aceste legume pe care le poți cultiva în ghiveci – Dovlecei și salată

Răritul frunzelor de roșii

Poți rări frunzișul roșiilor, dar nu până în vârf. Fără îndoială, îndepărtează unele frunze dacă sunt atât de numeroase încât umbresc mult fructele, dar trebuie să rămână suficiente. Ele sunt necesare pentru hrănirea plantelor.

Îngrijirea pământului din seră

Dacă alegi să cultivi roșii în pământul dintr-o seară, după câțiva ani ai putea avea probleme, mai ales cu infecțiile apărute în pământ. Oricât ar fi de greu, va trebui să schimbi complet pământul. Fă lucru de îndată ce apar problemele, însă preferabil ar fi să faci acest lucru la fiecare trei sau patru ani, înainte ca recoltele să înceapă să scadă.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI