Carciumareasa, doamna eleganta care ne infrumuseteaza curtile pana toamna tarziu

Carciumareasa, doamna eleganta care ne infrumuseteaza curtile pana toamna tarziu

Carciumareasa este o floare specifica gradinilor cu design rustic, impunandu-se in sortiment prin coloritul viu, superb, absolut spectaculos. Aceasta floare face parte din familia Compositae si este de origine din America, Mexic.


Inalta de 30 si ajunge si pana la 80 de cm, aceasta floare prezinta multe ramnificatii ce se desprind cu usurinta, dar si frunze ovale. Frunzele sunt aspre la pipait, dar sunt frumoase si putin ascutite la varf.

Florile uimesc prin frumusetea lor si prin unicitate. Ele au culori diferite, simple sau duble, iar acest lucru le face deosebit de iubite. Poti gasi carciumaresele in diferite nuante absolut superbe, nuante care te vor cuceri. La aspect, din punctul meu de vedere, carciumaresele seamana cu o crizantema. Acestea sunt la fel de bogate si de frumoase.

Perioada de inflorire

Carciumareasa are o perioada de inflorire destul de mare, ceea ce o si face atat de apreciata si populara. Ea infloreste din luna iunie pana toamna tarziu.


De ce are nevoie o carciumareasa

Pentru a creste frumos si sanatos, carciumareasa nu are nevoie de conditii ecologice foarte stricte. Este o planta modesta, rustica, ce se adapteaza usor. Cu toate acestea, ea va creste si se va dezvolta mai frumos la caldura si intr-un spatiu in care are parte de mult soare.

Cum se produc rasadurile

Pentru producerea rasadurilor se seamana in rasadnita sau in sera calda ori temperata, pe parcursul lunii martie. Daca vrei ca planta ta sa creasca mai frumos si mai sanatos, atunci alege sa o semeni direct in gradina in luna aprilie sau mai. Rasadurile prea dese se repica atunci cand au 2-3 frunze.

Distanta dintre plante trebuie sa fie de aproximativ 30 de cm, in functie de vigoarea solului. Alege un astfel de compost pentru a te bucura de un sol plin de nutrienti benefici.


Udarea carciumareselor

Udarea trebuie sa fie moderata, de aproximativ 2-3 ori pe saptamana, in functie de vremea de afara.

Lumina

Carciumaresele au nevoie de foarte multa lumina, asa cum va spuneam mai sus, insa ele se adapteaza si in conditii cu lumina mai slaba. De asemenea, sunt cunoscute si pentru faptul ca rezista foarte bine in perioadele mai secetoase, insa aveti grija sa le oferiti conditii bune pentru a nu le testa rezistenta.

Fertilizarea

Atunci cand vorbim de fertilizare, ne dorim sa avem flori cat mai frumoase, fara boli si fara daunatori. Administrarea de ingrasaminte nu doar ca le protejeaza, dar le ofera si nutrientii de care au nevoie. Aplicarea acestor ingrasaminte se poate face de 3-4 ori de-a lungul perioadelor de vegetatie.


Ai grija sa nu exagerezi cu aplicarea ingrasamintelor si foloseste produse lichide pentru plante cu flori sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI