Protejarea plantelor perene de frig si de inghet – Ce trebuie sa stii

Protejarea plantelor perene de frig si de inghet – Ce trebuie sa stii

Inainte ca frigul sa se instaleze, trebuie sa pregatim plantele perene de inghet, de frig, de temperaturile scazute. Aceste masuri trebuie luate inca de la mijlocul lunii octombrie, in functie si de temperaturile din acel an.


Durata de vegetatie a platelor difera de la an la al, dar si de la teritoriu la teritoriu. In general, pentru tara noastra perioada de vegetatie pentru speciile adaptate climatic este martie-aprilie, pana in octombrie sau chiar noiembrie.

Cum iti dai seama ca plantele sunt in repaus vegetativ?

Ei bine, cu totii cunoastem semnele. Cand fruzele florilor si plantelor au cazut complet, cand verdele inchis devine verde maroniu, atunci stim ca plantele se afla in perioada de repaus vegetativ.

Cand protejam plantele?

Inainte de a discuta despre cum protejam plantele de inghet, trebuie sa stiti ca masurile se aplica atunci cand temperatura de afara este aproape de inghet sau chiar sub 0 grade Celsius.


Cum protejam plantele?

Primavara si vara aplicam tot felul de masuri pentru a proteja plantele de daunatori, de temperaturile ridicate, dar si de alti factori care le afecteaza. Acum este timpul sa ferim plantele de frig si sa le ajutam sa treaca peste sezonul rece.

Cel mai mare dusman al plantelor perene este inghetul.

Pentru plantele sensibile foloseste materiale speciale care sa le asigure confortul termic si acopera-le. Ai grija sa nu le turtesti sau sa rupi plantele, dar ai grija si la zapada care le poate afecta atunci cand se aseaza pe ele.


Gladiolele, daliile si begoniile nu rezista la temperaturi sub zero grade Celsius.

Foloseste paie

Poti folosi paie sau frunze sfasiate, strat pe care sa il fixezi cu sarma pentru a nu il lua vantul.


Bulbii, cepele si plantele anuale trebuie acoperite cu un strat gros de balegar sau cu baie pentru a fi protejate de temperaturile scazute.

Protejeaza ghivecele

Daca nu puteti muta ghivecele intr-o sera sau pe o terasa pentru a le proteja de inghet, puneti-le pe cateva pietre sau pe caramizi pentru a evita ca apa sa se adune la radacina plantei.

Zapada este utila!

Zapada actioneaza ca un strat protector si apara plantele de inghet si de frig. Aveti grija la zapada in exces care poate rupe ramurile. Daca observati zapada in exces pe plantele voastre, aveti grija sa o scuturati.

De asemenea, dati zapada la o parte de pe acoperisul serei pentru a permite luminii sa patrunda.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI