Reteta simpla de muraturi gustoase, crocante, perfecte pentru familie

0
177

Reteta simpla de muraturi gustoase, crocante, perfecte pentru familie

Gospodinele isi pun acum in aplicare indemanarea si aseaza in camara lor muraturi gustoase, perfecte pentru intreaga iarna. Se potrivesc atat la friptura, cat si pentru a fi consumate cu fasole batuta, mancare de fasole, varza, dar si multe alte preparate. In zilele in care tii poti, consuma cartofi fierti sau prajiti cu muraturi asortate, se potrivesc de minune.


4 Trucuri pentru cresterea castravetilor si 5 beneficii ale acestor legume

Ti-am pregatit o reteta simpla de muraturi pentru a te bucura si tu iarna de o incantare a simturilor.

Reteta simpla de muraturi gustoase

Inca de mici, parintii si bunicii nostri ne-au rasfatat cu muraturi de casa, muraturi asortate, castraveti murati sau doar gogosari si conopida.

Daca nu ai apucat sa iti faci inca proviziile pentru iarna, te invit sa te inspiri din aceasta reteta si sa pui si tu muraturi la borcan.


Pentru muraturile asortate ai nevoie de gogonele, morcovi, varza alba, ceapa, conopida, castraveti, usturoi, hrean, leustean, piper boabe, ardei iute, marar uscat, cimbru si sare. poti pune si varza rosie sau alte legume pe care le preferi. Daca preferi, poti opta pentru o singura leguma pe care sa o pui la murat intr-un borcan sau le poti pune asortat in acelasi recipient. Alegerea este numai a ta.

Se spala foarte bine legumele, se taie ceapa, se curata usturoiul. Apoi, se curata hreanul si morcovul si se taie. Gogonelele, castravetii, varza se pot lasa intregi sau se pot taia, in functie de preferinte, dar si in functie de borcanele pe care le ai.

Se aseaza in borcan frunze de telina si leustean, cimbru, marar, dar si ceapa, morcov, ardei, hrean, varza. Apoi se pun gogonelele, castravetii, dar si conopida, pepenele rosu sau ce mai doresti sa pui la murat. Deasupra legumelor se pune piperul, cateva frunze de telina si leusteanul. La 1 litru de apa se pune o lingura de sare de muraturi. Apa trebuie sa acopere toate legumele. Deasupra legumelor poti pune un recipient care sa apese legumele in jos, astfel incat ele sa stea scufundate in saramura.


sursa foto: Pinterest