Rosu, culoarea magnifica ce domina elegant masa de Craciun

0
427

Rosu, culoarea magnifica ce domina elegant masa de Craciun

Am ales pentru tine cele mai frumoase ornamente cu rosu, o culoare eleganta ce domina spectaculos masa de Craciun. Aceasta sarbatoare este asteptata cu drag in casele tuturor, ea adunand toata familia laolalta.


Atat muzica din perioada sarbatorilor, cat si mancarurile gustoase, ninsoarea, ornamentele si cadourile, toate aceste lucruri fac din Craciun o sarbatoare extrem de iubita.

De aceea, in perioada Craciunului alegem nu doar sa impodobim bradul, ci si sa facem ca mesele, preparatele si ornamentele sa fie unele cu totul si cu totul deosebite.

Semnificatia culorii rosu

Fiecare culoare are o semnificatie in parte, pe langa frumusetea estetica pe care o poate emana. Indiferent de unde alegi sa pozitionezi aceasta culoare, rosu este o nuanta a extremelor. Potrivit psihologilor si, asa cum stim si noi, rosu este o culoare a pasiunii, o culoare ce emana iubire.


In toate colturile din lume, rosul este o culoare a seductiei, dar si o culoare a violentei, sangelui si focului. Este cea mai intensa culoare din spectrul cromatic.

Mai mult decat atat, aceasta culoare are si o semnificatie magica si religioasa. Ea simbolizeaza eroismul supraomenesc, dar si rastignirea lui Iisus Hristos.

Pozitionata in ornamentele de pe masa, culoarea rosie poate sa atraga atentia si este asociata cu nuantele sarbatorii de iarna. Pentru a echilibra vizual ornamentele, alege sa combini rosul cu verde, dar si cu argintiu sau auriu. Combinatiile din urma pot face ca orice ornament sa arate mai frumos, sa fie asociat cu acest anotimp si cu perioada frumoasa a sarbatorilor.


In articolul de mai jos ti-am pregatit o galerie foto cu ornamente frumoase pentru masa de Craciun, ornamente alese in nuante de rosu, dar si verde.

Combinatia clasica de culori: verde si rosu pentru un Craciun traditional, de basm

sursa foto: Pinterest