Secretul unei curți fermecătoare: Cum să creezi un peisaj floral plin de culoare

Secretul unei curți fermecătoare: Cum să creezi un peisaj floral plin de culoare

O curte plină de flori colorate este un colț de Rai în care poți petrece momente de liniște și bucurie, într-un peisaj floral.


Fie că ai o curte mare sau una mai mică, există numeroase modalități de a crea un peisaj floral plin de culoare și farmec. Secretul constă în alegerea plantelor potrivite, în aranjarea lor strategică și în îngrijirea corespunzătoare.

Alege plante potrivite pentru fiecare sezon

Un peisaj floral plin de culoare poate fi obținut pe tot parcursul anului prin alegerea plantelor care înfloresc în diferite sezoane.

Caută plante care oferă flori în diferite nuanțe și care să înflorească în diferite perioade ale anului. Astfel, vei avea mereu flori în curte, indiferent de sezon.


Optează pentru flori perene

Florile perene sunt o alegere excelentă pentru un peisaj floral durabil. Acestea înfloresc în fiecare an și au nevoie de puțină întreținere.

Plante precum trandafirii, crinii, lavanda și hortensiile sunt exemple de flori perene. Ele aduc frumusețe și culoare în curte pe termen lung.

Creează grupe de flori superbe

Pentru un impact vizual puternic, alege să plantezi grupe de flori cu aceeași culoare sau cu culori complementare.


Astfel, vei crea zone de interes în curte și vei aduce un plus de armonie și farmec. Poți utiliza ghivece sau borduri pentru a defini spațiile dedicate grupelor de flori.

Completează cu flori anuale

Pe lângă florile perene, adaugă în curte și plante anuale pentru a beneficia de flori suplimentare în sezonul în care înfloresc.

Petunii, begoniile, mușcatele și zinniile sunt câteva exemple de flori anuale care îți vor înveseli curtea în timpul verii.


Glicina, o floare cățărătoare magnifică, cunoscută pentru ciorchinii săi lungi

Revitalizează spațiul exterior cu mobilier din paleți de lemn: Stil și funcționalitate în grădină

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI