Spilcuta sau Iarba fetei, planta-minune care scade febra

Spilcuta sau Iarba fetei, planta-minune care scade febra

Spilcuta este denumita si Iarba fetei, fiind o planta folosita drept „antinevralgic”, o planta ce scade febra si reduce durerile de cap. Denumita in engleza si feverfew („febra mica”), spilcuta este o planta despre care se stie ca scade febra.


Florile ei decorative par sa alcatuiasca un model ecosez de la distanta, fiind extrem de frumoase. Arata ca niste margarete mai mici si sunt ideale pentru orice gradina.

Alimente cu efect antiinflamator – Ce sa consumi pentru a combate durerea cronica

Cultuvarea spilcutei

Spilcuta este o planta perena cu viata scurta. Ea formeaza tufe dese, cu frunze compuse, adanc incizate, pe tulpini ce ating 50 de cm inaltime. Vara, dupa o perioada lunga, planta face ciorchini cu multe flori, flori care se aseamana cu cele ale unei margarete.

Intarirea imunitatii – Ce ne intareste rezistenta la infectii si cum o folosim

Exista si varietati mai inalte ce sunt perfecte pentru a fi tinute in vaze. Varietatile mai mici sunt ideale pentru a infrumuseta bordurile, dar si pentru a fi plantate in ghivece.


Pozitionarea plantei

In ceea ce priveste pozitionarea, planta nu este foarte pretentioasa. Cel mai bine este sa o pozitionezi intr-un spatiu insorit, cu sol bogat, drenat. Plantele raman verzi pe timp de iarna, iar acesta este un motiv pentru care multe gospodine o aleg.

Pentru a te bucura de o planta bogata, taie tulpinile cu flori atunci cand inflorirea este completa.

Utilizarile medicale si casnice

In ceea ce priveste utilizarile ei, spilcuta este utilizata in prevenirea si tratarea durerilor de cap. Testele clinice arata ca ea reduce severitatea simptomelor migrenei. Este de preferat sa folosesti planta sub forma comercializata, de extract, nu sub forma ei naturala deoarece ea poate provoca ulceratii ale gurii.


In ceea ce priveste scopul casnic, este cunoscut faptul ca spilcuta alunga moliile si este folosita ca insecticid.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI