Stilul scandinav al unui apartament mic, dar amenajat cu stil si eleganta

Stilul scandinav al unui apartament mic, dar amenajat cu stil si eleganta

Ce este stilul scandinav?

Stilul scandinav se caracterizeaza prin simplitatea cu care ies in evidenta, cat si prin lumina naturala care imbraca incaperile. De asemenea, acest stil nordic pune accent pe un alb curat pe care se bazeaza atunci cand contureaza interiorul unei camere. In ceea ce priveste gusturile fiecaruia, poate sa itiplaca sau poate sa nu iti placa deloc acest stil. Dupa parerea noastra, nu exista o cale de mijloc, insa eleganta de care dau dovada aceste amenajari este coplesitoare.


stilul-scandinav-4

Siguranta, pe primul loc

Stilul scandinav a aparut in anii ’30 si este caracterizat prin simplitate si prin imbinarea utilului cu placutului. Intr-un apartament mic si modest, nu trebuie sa uitam de siguranta noastra si a familiei noastre. Puteti opta pentru astfel de dispozitive pentru exterior sau pentru unele moderne, micute si care trec neobservate pentru interior, ca cele de aici. 

Apartamentul de vis din Stockholm, Suedia

Acest apartament micut este localizat in Östermalm, un cartier mare din centrul orasului Stockholm, Suedia. Apartamentul masoara nu mai mult, nici mai putin de 34 de metri patrati, insa peretele din sticla ajuta ca incaperea sa para mare, spatioasa si aerisita.

stilul-scandinav-3

Estetic si practic

Partea frumoasa a acestui stil este ca se potriveste pentru orice apartament sau casa, fie ele de dimensiuni mici, medii sau mari si pentru orice tip de varste. Combinatia de elemente naturale cu elemente moderne este pentru a scoate in evidenta simplitatea de care da dovada acest stil scandinav.


Materialele pe care le poti combina atunci cand alegi sa decorezi sau sa reamenajezi pot fi: lemnul, piatra naturala sau sticla. Mobilierul pe care il alegem este simplu si usor de manevrat, astfel incat sa fie practic.

De asemenea, va exista cat mai multa lumina in incaperi, fie ca este vorba de lumina naturala data prin ferestrele mari ce acapareaza incaperile, fie ca este vorba de corpuri de iluminat simple, pozitionate langa mobila sau pe tavan.

stilul-scandinav-1

stilul-scandinav-2

stilul-scandinav-5

Costuri mici, idei mari

In ceea ce priveste vopsirea peretilor, optam pentru o vopsea alba. Practic si necostisitor. Acest lucru va face ca incaperea sa para mai mare, iar noi nu va mai trebui sa ne facem griji pentru alegerea decoratiunilor deoarece cu albul se potriveste aproape orice. Trebuie sa avem grija insa, sa nu alegem decoratiuni si ornamente sofisticate pentru a nu iesi din tema propusa.


Planul unei case amenajate in stil scandinav, cat si mai multe poze dintr-un interior de vis regasiti in acest articol.

stilul-scandinav-6

stilul-scandinav-7

stilul-scandinav-8

stilul-scandinav-9

stilul-scandinav-10

stilul-scandinav-11

stilul-scandinav-12

stilul-scandinav-13

stilul-scandinav-14

stilul-scandinav-15

stilul-scandinav-16 stilul-scandinav-17

stilul-scandinav-18

via

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI