Totul despre centralele termice: care sunt cele mai economice, cum se monteaza

Totul despre centralele termice: care sunt cele mai economice, cum se monteaza

O centrala termica iti ofera atat apa calda, cat si caldura de care ai nevoie, oricand ai nevoie. O astfel de instalatie pentru producerea caldurii a inceput sa fie din ce in ce mai populara si chiar indispensabila in casele oamenilor.


Pentru a alege o centrala care sa consume cat mai putin, este important sa alegi centrala corect. Ai nevoie de o centrala termica care sa aiba putere mai mare, deci un debit de apa calda mai mare, daca exista multi consumatori in casa respectiva (consumatori = un dus si un robinet).

Cum alegem centrala in functie de capacitatea acesteia

Pentru doi consumatori simultani, un dus si un robinet, puterea centralei trebuie sa fie de cel putin 30KW. De asemenea, volumul de apa calda stocata trebuie sa fie cat mai mare pentru a nu fi nevoiti sa asteptati mereu ca apa sa se incalzeasca.

Care este cea mai buna centrala termica pentru un apartament?

Cele mai eficiente centrale termice pentru apartament sunt acelea in condensatie. Ele produc instant apa calda si caldura, sunt eficiente pentru un apartament cu doua sau trei camere si iti ofera si apa calda, dar si caldura de care ai nevoie.


In fiecare locuinta, este important sa gasim lucrurile care ne ajuta sa economisim, iar centralele termice sunt unele dintre ele.

Mereu exista solutii pentru a economisi si pentru a gasi cele mai bune si eficiente metode de intretinere ale gospodariei noastre! Daca vrei sa scazi si facturile de la electricitate, poti instala astfel de panouri solare. Casa ta va fi prietena cu mediul inconjurator, iar tu vei economisi bani.

Inainte de a achizitiona o centrala termica, la ce aspecte ne gandim?

1. La numarul consumatorilor de apa menajera din gospodarie.


2. La orientarea locuintei, dar si la pozitionarea geografica.

3. La suprafata locuintei si la izolarea termica a acesteia.

4. La tipul locuintei: casa la curte sau apartament aflat intr-un bloc.


Luand in calcul toate aceste criterii, poti alege centrala potrivita pentru tine si gospodaria ta.

Montarea centralei termice

Ai ales centrala termica care ti se potriveste, acum trebuie sa o montezi. Si acest lucru presupune costuri si cateva batai de cap.

Montarea unei centrale termice se face de catre personalul autorizat ISCIR. Inainte de a putea sa montezi centrala termica, ai nevoie de o autorizatie de functionare ce este valabila 2 ani si este oferita contra-cost. Dupa aceasta perioada de 2 ani, autorizatia trebuie prelungita.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI