Transformă balconul într-un colț verde – Idei și trucuri pentru grădinărit în spații mici

Transformă balconul într-un colț verde – Idei și trucuri pentru grădinărit în spații mici

Transformă balconul într-un colț verde! Te poți ocupa de grădinărit chiar și într-un spațiu micuț, dacă optezi pentru o mică grădină cu flori și plante chiar în balconul tău. Vei transforma locul într-un spațiu relaxant, cu adevărat vibrant.


Este o modalitate excelentă de a crește plantele preferate, dar și de a crea în casă un mediu confortabil și un colț vibrant, plin de viață.

Planificarea și organizarea balconului

În primul rând, este important să te ocupi de planificare și organizare a balconului. Acest loc trebuie să fie un spațiu de care să profiți cu adevărat. Caută spațiile ce sunt cele mai luminate pe timp de zi, iar acolo poziționează ghivecele cu plante care au nevoie de cât mai mult soare.

Dacă optezi pentru o combinație de flori colorate și legume în balconul tău, îți recomandăm să separi cele două zone. În acest fel, vei putea să le îngrijești mult mai ușor și le vei observa mai clar.


Alegerea plantelor – Transformă balconul într-un colț verde!

Atunci când vine vorba de alegerea plantelor, acestea necesită clima potrivită și nivelul de lumină potrivit.

Este important să alegi plante care se potrivesc cu nivelul de lumină din zona în care locuiești. De asemenea, dacă ai în balcon însorit, poți opta pentru flori care preferă multă lumină, așa cum sunt begoniile, mușcatele sau plantele suculente.

Amplasarea ghivecelor

Pentru a economisi spațiu, poți opta pentru un suport din lemn sau metal astfel încât ghivecele tale să fie poziționate pe verticală.


De asemenea, dacă ai ghivece de dimensiuni diferite, ar trebui să poziționezi ghivecele mari mai în spate și cele mici mai în față pentru o perspectivă extrem de interesantă.

Mai mult decât atât, nu uita să iei în calcul culorile și texturile. Dacă sunt diferite, vei crea un aspect cat mai armonios, echilibrat.

Idei spectaculoase pentru a amenaja un balcon micuț, colorat

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI