Trandafirii cataratori, una dintre cele mai frumoase specii de trandafiri

Trandafirii cataratori, una dintre cele mai frumoase specii de trandafiri

Trandafirii cataratori sunt plante superbe, ideale pentru curtea ta.


Trandafirul traieste mult, deci merita sa petreci ceva timp verificand care specie iti place mai mult, inainte sa alegi una pe care vrei sa o plantezi.

Cel mai potrivit moment pentru a alege trandafirii este vara, dupa o ploaie, cand culoarea si mirosul sunt puternice. In acelasi timp, vei vedea si cat de bine rezista planta la ploaie.

Verifica daca frunzisul arata si el sanatos, apoi noteaza-ti numele specie. Comanda plante cu radacina, pentru a le planta toamna.


Trandafirii-arbusti

Au tulpini mai dense, cu flori mai putine decat frunze. In acest grup, exista specii de trandafiri care sunt cele mai sanatoase dintre toate si au un frunzis frumos, cu frunze asemanatoare ferigilor.

Un exemplu este trandafirul scotian (Rosa pimpinellifolia) cu frunzis inchis, lucios (Rosa rugosa). Speciile pure au trandafiri rosii toamna, iar cele cultivate au flori mai mari, ca Rosa rugosaRoseraie de l’Hay„. cu muguri rosii si Rosa pimpinellifolia „ Stanwell Perpetual”, cu flori roz-rosiatice.

Tufe bogate de trandafiri spectaculosi cu aceste 3 trucuri de succes

In ultima vreme, trandafirii de moda veche au redevenit populari si pot fi incadrati in categoria trandafirilor-arbusti. Unii sunt batrani, ca Rosa mundi (din secolul al XII-lea)
si au flori albe cu rosu aprins. Multi dateaza din secolul XIX si sunt originari din Franta, ca
„Souvenir de la Malmaison”.


Trandafirii mai noi au fost astfel produsi incat sa fie similari ca stil cu vechii trandafiri, dar deseori cresc mai mici si au o rezistenta mai mare la boli.

O alta inovatie a plantatorilor de trandafiri sunt trandafirii pitici, usor de intretinut, sanatosi si cu o inmultire rapida.

Trandafirii cataratori

Dintre plantele cataratoare, trandafirii cataratori si cei agatatori sunt cei mai „prezentabili”. Multe varietati au perioade de inflorire lungi. De asemenea, ei tind sa fie mai putin inclinati spre a face boli sau daunatori.


Trandafiri rosii, pasionali, absolut superbi, flori ce iti cuceresc privirea

Soiuri sensibile la daunatori

Cu toate acestea, specia „Iceberg” si trandafirii din acest soi sunt mai sensibili la ciuperci si la atacurile paduchilor de plante decat altii, ca parfumatul „Mme Alfred Carriere” cu flori albe, care se poate dezvolta si la umbra.

Poate fi uneori dificil sa distingem intre cataratoare si agatatoare, dar majoritatea cataratoarelor, cum sunt „Zorii noi”, cu frunze lucioase si cu nuante de roz, vor inflori in mod repetat, in timp ce plantele agatatoare, cum este „Albertine„, de un rosu-portocaliu, vor produce in general doar un rand de muguri.

Care soiuri sunt mai rezistente? Trandafirii cataratori sau cei agatatori?

Trandafirii agatatori sunt mai rezistenti decat cei cataratori, facandu-i mai potriviti pentru
structuri mari si zone de gradina salbatica.

Trompetistul” de un rosu glorios si „, Colour Break” infloresc spectaculos impreuna.

Rosa ‘Tess of the d’Urbervilles’

3 Trucuri pentru a profita de trandafirii cataratori in toata gloria lor

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI