Trucuri pentru plante aromatice pline de savoare și grație

Trucuri pentru plante aromatice pline de savoare și grație

Plante aromatice: Dacă adaugi puțin busuioc proaspăt, cultivat acasă mâncărurilor tale, vei transforma un preparat obișnuit într-o mâncare cu o aromă deosebită.


Plantele aromatice pot fi cultivate atât în sol, în grădina ta, dar și în ghivece, dacă locuiești într-un apartament. Sunt deosebit de gustoase, ideale pentru mâncăruri, dar și pentru deserturi sau cocktail-uri.

Plantele aromatice ating diverse înălțimi

Este important să ai grijă să verifici înălțimile și lărgimile finale sau posibile ale plantelor aromatice pe care le folosești. Unele dintre ele arată delicat în centrul de grădinărit, așa cum este și feniculul, dar pe etichetă vei descoperi că poate ajunge și până la 1,8 m înălțime.

Scurtează mereu plantele aromatice

Scurtarea plantelor aromatice ajută la îmbogățirea culturii și la dezvoltarea plantelor într-un mod mult mai frumos.


Chiar dacă nu mănânci imediat plantele aromatice, este bine să le tai cu regularitate. Astfel, le vei menține compacte pe cele cu o mulțime de lăstari noi cu tulpini lemnoase și vei preveni slăbirea tulpinilor. Dafinul este o plantă mai aspectuoasa, dacă îi recoltez cu regularitate frunzele.

10 plante aromate pe care le poți cultiva acasă

  1. Busuiocul: este un componente de bază al bucătăriei italiene și poate fi adăugată într-o mulțime de preparate, adăugând o aromă deosebită mâncărurilor tale.
  2. Dafinul: poate fi adăugat la supe și tocane și este ideal în orice bucătărie.
  3. Arpagic: este o garnitură excelentă pentru salată.
  4. Mentă: poate fi adăugată în sosul pentru miel, în deserturi, poți face ceai cu mentă, dar și multe alte cocktail-uri sau preparate.
  5. Coriandru: poate fi folosit în curry.
  6. Pătrunjelul: pentru garnitură și în sosuri pentru pește, dar poate fi folosit și pentru ciorbe sau adăugat în garnituri la cuptor.
  7. Rozmarin: de adăugat rămurele la friptura de miel, dar poate fi folosit și atunci când gătești legume, cartofi la cuptor sau carne.
  8. Salvie: folosită în umpluturi savuroase.
  9. Tarhon: de adăugat la mâncărurile de ouă.
  10. Cimbru: delicios cu pește.

Busuiocul, o planta aromatica cu adevarat deosebita – Cum il conservam

Cum poti cultiva menta la tine acasa, dar si beneficiile ceaiului de menta

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI