Un decor spectaculos cu placi colorate curajos

Un decor spectaculos cu placi colorate curajos

Un decor spectaculos cu placi colorate curajos

Stiti acele placi colorate pe care mereu le privim cu admiratie in tot felul de localuri si spatii? Ele sunt realizate din materialul numit Terrazzo. Bineinteles ca si voua v-a trecut prin cap sa introduceti in decorul casei voastre aceste placi colorate, nu-i asa? Terrazzo iti transforma locuinta in casa cu parfum clasic, victorian sau traditional la care mereu am visat.
Terrazzo este un material care se obtine la rece, cu ajutorul unei prese hidraulice care comprima cimentul. Terrazzo este un amestec de ciment, marmura carora li se adauga pigmenti anorganici ce le ofera versatiltatea cromatica.
Terrazzo sunt placile realizate manual, ele conferind un aspect unic. Placile decorative din ciment nu isi pierd frumusetea in timp, ci din contra: stratul de pigment care intra in compozitia lor este gros si ajuta placa din ciment sa nu isi piarda din stralucire.


Utilizarea placilor Terrazzo

Putem folosi placile Terrazzo in tot felul de spatii si sunt perfecte si pentru spatiile publice, cat si pentru amenajarea interiorului locuintei noastre. Le putem folosi pentru placari orizontale si verticale la nivelul peretilor interior si exterior, cat si pentru blaturile de baie ori bucatarie. Poate cel mai apreciat atribut al placilor Terrazzo este versatilitatea imprimeurilor lor care pot fi obtinute si la cerere.
Aerul oriental pe care il dau placile Terrazzo te duc cu gandul la o lume viu colorata, pestrita. Puteti sa folositi placile pentru a pune accentul pe un perete, pentru a scoate in lumina o piesa de mobilier sau alte obiecte decorative.
Aerul oriental al placilor Terrazzo dau locului un accent pestrit si fabulos.

terrazzo1

Cum putem instala aceste placi?

Placile Terrazzo trebuie montate de o echipa de profesionisti, insa daca si tu esti pasionat de acest lucru, poti realiza instalarea placilor cu putina atentie si putina concentrare.
Inainte de montare, placile trebuie scufundate in apa timp de cateva minute. Dupa ce s-au uscat usor, pot fi montate, adezivul necesar fiind unul pastos intr-un strat generos, aplicat deopotriva pe placi, cat si in zona in care acestea vor fi inserate individual. Odata placa montata, trebuie apasata cu mana. Procesul continua pana cand intreaga suprafata dorita a fost acoperita in totalitate cu placile decorative. Atentie! Este foarte important ca adezivul sa acopere 100% fiecare placa pentru ca nicio bucata sa nu ramana „suspendata”. In caz contrar, placa respectiva se va fisura si crapa odata cu trecerea timpului.
Placile decorative din ciment colorat trebuie sa se usuce complet inainte de a putea pasi – daca este cazul – pe suprafata unde au fost montate. Procesul de uscare dureaza circa 48 de ore.

Aceste placi decorative trebuie impermeabilizate dupa ce le veti monta. Toate produsele impermeabilizante se aplica mereu pe placile curate foarte bine si uscate, in strat subtire si uniform cu ajutorul unei carpe, unui burete sau unei perii. Se lasa sa actioneze timp de maximum 30 de minute, dupa care se indeparteaza. Suprafata trebuie stearsa la final cu o carpa uscata pentru a elimina complet orice rest de impermeabilizant care risca sa oxideze si sa afecteze estetica generala.
Placile decorative sunt perfect impermeabilizate daca nu mai absorb apa deloc. Poti testa gradul de impermeabilizare turnand cativa stropi de apa pe o placuta.


placi colorate amenajari
Cum le intretinem?

Pastram frumusetea nealterata a placilor decorative din ciment colorat daca le intretinem. In acest sens, se recomanda folosirea unor solutii de curatat adecvate, blande, care sa nu contina acizi ori inalbitori care pot ataca suprafata placilor.
In oferta specialistilor in piatra naturala de la PiatraOnline, ultimele placi de terrazzo sunt Terrazzo Rosu si Terrazzo Bleu, ambele decorate fin, cu reinterpretari ale simbolului crinului.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI