Vrei sa ai noroc tot anul? Afla ce trebuie sa faci pana de Boboteaza!

Vrei sa ai noroc tot anul? Afla ce trebuie sa faci pana de Boboteaza!

Craciunul a trecut, insa acum asteptam Boboteaza. Sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le facem incepand cu data de 2 ianuarie, pana pe data de 5 ianuarie, cand este ajunul Bobotezei, pentru a avea noroc tot anul.


De pe data de 2 ianuarie, se umbla cu crucea. Preotul merge impreuna cu cantorul si cu o galetusa de apa sfintita si cu busuioc pe la case cu Iordanul.

Mituri si legende

Pentru ca familia sa fie protejata de necazuri tot anul, o superstitie veche spune ca dupa ce pleaca preotul, copiii inconjoara gospodaria cu o lumanare aprinsa.

Ce trebuie sa facem pentru a avea noroc tot anul?

Ei bine, se spune ca nu ai voie sa speli deloc de pe data de 2 ianuarie pana pe data de 7, cand se va sfinti apa. Daca data de 7 va fi intr-o duminica, nu se va spala pana luni.


Nu ai voie sa arunci gunoiul din casa pe data de 5 ianuarie deoarece se spune ca iti arunci norocul.

De asemenea, se spune ca daca vezi un cal alb pe data de 5, o sa ai noroc tot anul.

Ce se intampla in noaptea de Boboteaza?

Tinerele fete nemaritate isi vor visa ursitul in noaptea de Boboteaza, daca respecta o regula. Ce anume? Ele trebuie sa isi lege pe degetul inelar un fir rosu de matase si sa isi puna sub perna o ramura de busuioc. In unele parti ale tarii, se respecta doar traditia cu ramura de busuioc.
Se mai spune ca atunci cand cazi pe gheata in ziua de Boboteaza, o sa ai noroc. In unele zone din tara se spune ca te vei marita in acel an.


Ce nu ai voie sa faci de Boboteaza?

Nu ai voie sa te certi cu nimeni, mai ales cu cineva din casa in care locuiesti. De asemenea, de Boboteaza nu ai voie sa dai nimic cu imprumut din casa ta.

Voi ce traditii cunoastesti si pe care le respectati?

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI