3 Ponturi pentru alegerea ghivecelor potrivite pentru florile tale

3 Ponturi pentru alegerea ghivecelor potrivite pentru florile tale

Atunci când vine vorba de alegerea ghivecelor, sunt importante atât dimensiunile, tipul vaselor, dar și materialul din care sunt făcute.


Am pregătit pentru tine 3 ponturi pentru a face ca ghivecele tale să arate mult mai bine, astfel încât tu să alegi containerele potrivite pentru plante.

Ghivece vintage pentru casa ta

Ghivecele vintage arată bine în orice gospodărie. Ele pot fi îmbătrânite și în moduri artificiale, prin aplicarea anumitor metode.

Dacă ghivecele tale noi din teracotă, piatră sau beton arată prea noi, poți aplica pe ele soluție de bălegar sau iaurt. Bălegarul nu are tendința să miroasă, așa cum ai putea crede. Mai mult decât atât, este mai puțin probabil să fie lins de pisicile care trec pe acolo.


Ghiveciul trebuie să fie uscat la început, pentru ca bălegarul sau iaurtul să adere mult mai bine. Această metodă este ideală pentru a face ca ghivecele tale noi să arate ceva mai vintage, cu personalitate.

Evită umezeala excesivă

În afară de cazul în care dorești să creezi un iaz miniatural sau o grădină mlăștinoasă, este esențial ca vasul să aibă o mulțime de găuri de drenaj.

Ghivecele din teracotă sau din piatră au, deseori, o singură gaură centrală, în timp ce vasele din materiale artificiale pot avea mai multe.


Dar, indiferent de ce alegi, trebuie să aibă drenaj, așa că nu te lăsa ispitit de un aspect extraordinar, ci verifică prezența găurilor de drenaj.

Optează pentru ghivece mari

Pentru o îngrijire mai ușoară, este important să alegi ghivece și hârdaie mai mari. Ele pot conține un volum mai mare de compost și protejează rădăcinile plantelor de efectele căldurii sau frigului extrem.

Plantarea în ghivece – Sfaturi utile pentru cei care doresc să înceapă această activitate

5 Trucuri pentru ca plantarea în ghivece să fie cu adevărat aspectuoasă

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI