3 Sfaturi importante pentru gradina ta de legume

3 Sfaturi importante pentru gradina ta de legume

Sa mananci o rosie proaspata din gradina ta de legume reprezinta o adevarata satisfactie. Descopera cum sa ingrijesti aceasta cultura pentru a te bucura de roade bogate. Fie ca vorbim de rosii, castraveti, morcovi, vinete, salata verde, toate aceste legume ne ofera preparate proaspete si foarte bune.


In ziua de astazi este foarte importanta sa consumam alimente bio, cat mai naturale. Daca locuiesti la curte si ai posibilitatea sa le cresti chiar tu, atunci te sfatuim sa faci acest lucru, urmarind sfaturile de aici. Incepe prin a planta cateva legume pentru a observa cum merge cultura si pentru a putea sa le ingrijesti atent.

Amplasarea gradinii

Fie ca vorbim de cultura din vara sau de cultura tarzie din toamna, amplasarea gradinii de legume este foarte importanta. Accesul la toate straturile de legume te va ajuta sa ingrijesti si sa tii sub observatie fiecare rasad in parte.

Evita sa amplasezi legumele prea aproape unele de celelalte. Nu in ultimul rand, tine cont ca unele legume, precum rosiile si castravetii, nu cresc bine daca sunt pozitionate unele langa altele. Descopera aici ce legume se planteaza si ce legume NU se planteaza unele langa altele.


Fluxul de aer dintre plante nu doar ca este benefic pentru o crestere roditoare, ci previne si anumite tipuri de boli.

Rotatia culturilor

Rotatia culturilor este foarte importanta. Multe persoane nu tin cont de acest sfat si aleg sa planteze mai multi ani la rand rosii in locul in care anul trecut au plantat tot rosii. Specialistii spun ca acest lucru trebuie evitat. Mai mult decat atat, in locul respectiv trebuie sa evitam si plantarea legumelor din aceeasi familie deoarece daunatorii si bolile sunt comune.

Aceasta rotatie a culturilor se face aproximativ la 2-3 ani de zile. Este o modalitate excelenta de a te asigura ca aerisesti solul si oferi legumelor plantate substante benefice pentru ele si nu daunatori.


Retete de ingrasamant natural pentru rosii gustoase, carnoase si sanatoase

Curatarea gradinii

Curatarea gradinii este un aspect important ce nu tine doar de esteticul acesteia, ci si de sanatatea legumelor. Frunzele uscate, crengile uscate, dar si alte resturi vegetale pot sa transmita boli legumelor din gradina.

De aceea, indicat este ca o data pe saptamana sa adunam ramurile si frunzele uscate pentru a pastra o gradina cat se poate de curata.

Curatarea gradinii consta si in verificarea legumelor. Daca observi vreo frunza infectata, cel mai bine este sa o rupi si sa o arunci la cosul de gunoi, departe de cultura de legume. Cea mai sigura modalitate este de a arde resturile infectate de daunatori pentru a fi siguri ca nu imbolnavim si alte legume.


Descopera si cum sa plantezi si sa cresti castraveti deliciosi, fara coaja amara

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI