Cum amenajam o gradina tinand cont de pozitionarea ei – 5 Sfaturi utile

Cum amenajam o gradina tinand cont de pozitionarea ei – 5 Sfaturi utile

Descopera cum amenajam o gradina in functie de pozitionarea ei. Asa cum o regiune a tarii are un climat putin diferit decat alta regiune, asa si gradinile noastre trebuie amenajate tinand cont de pozitionarea lor. In acest fel, te vei bucura de o gradina productiva, cu o recolta cat mai bogata.


Curtea din fata versus gradina ta

In orase, microclimatul este mai cald decat in zonele din afara acestora. Acest lucru se datoreaza cantitatii de caldura acumulata de cladiri si strazi, insa gradul de luminozitate este mult mai scazut.

Daca tu crezi ca gradina ta de oras este mai insorita pentru ca se simte incalzita cand stai afara, sansele ca ea sa primeasca soare direct se reduc la cateva ore pe zi. Acest lucru explica de ce trandafirilor le merge mai bine in gradina din fata decat in cea din spate. In gradina din fata, strada deschisa le ofera lumina in plus, toata ziua.

Cum aleg gospodarii sa-si aranjeze florile in fata casei in moduri inedite

Povarnisuri si vai

Daca gradina ta este in panta, varful pantei este mai uscat, iar capatul de jos colecteaza apa de ploaie in baltoace. Acolo nici soarele nu prea ajunge, asa ca solul devin teapan si greu de lucrat iarna.


Mai mult decat atat, in spatiile unde pui rufele deoarece vantul le usuca rapid, acolo nu este bine sa pui plante. Vantul are un efect devastator aici deoarece plantele isi pierd umezeala din frunze mai rapid decat si-o pot extrage din radacini.

Turbulentele de vant reprezinta o alta problema pentru diferite parti ale gradinii. De aceea, poti alege o aparatoare de vant partiala, cum ar fi un gard viu sau un gard de nuiele. Nu opta pentru o bariera solida, cum ar fi un zid de caramida sau un gard inchis. Ele vor comprima forta vantului si vor crea o turbulenta de cealalta parte, aplatizand astfel plantele in acest timp.

Paturi inaltate de legume pentru o recolta bogata si frumoasa

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI