Morcov și păstârnac cultivat în ghiveci – Legume gustoase crescute în vase

Morcov și păstârnac cultivat în ghiveci – Legume gustoase crescute în vase

Cum să crești morcovi și păstârnac?


Morcovul și păstârnacul sunt legume gustoase, ideale pentru preparate precum ciorbă, tocăniță, dar pot fi introduse și în multe alte mâncăruri. Sunt bogate în vitamine importante pentru a ne întări imunitatea și pentru a aduce un aport benefic alimentației noastre de zi cu zi.

Persoanele care nu locuiesc la curte și care își doresc să planteze diferite legume în ghiveci se pot bucura de sfaturile de aici. Ele sunt personalizate pentru morcovi și păstârnac, însă există mai multe tipuri de legume pe care le poți crește și tu în ghiveci.

De asemenea, acest truc se poate folosi atunci când ai o curte mică, dar și când nu ai destul spațiu disponibil cu pământ în curtea casei tale.


3 Idei pentru a crește în ghivece propriile fructe sau legume

Creșterea morcovului și păstârnacului în ghiveci

Aceste culturi se seamănă direct în compost. Puieții se răresc la intervalele indicate pe pachet.

Dacă dorești să eviți infestarea morcovului cu larve de musculița morcovului, cultivarea în vase este avantajoasă. Alege un vas înalt de peste 45 cm și plantele vor fi prea sus pentru ca musculițele de morcov să-și poată depună ouăle pe ele.

Despre semințele de păstârnac

Semințele de păstârnac germinează bine în condiții corespunzătoare în compost bine drenat. Este indicat să semeni două sau trei semințe în fiecare loc unde dorești să crească o plantă. Dacă este cazul, poți rări apoi.


Semințele de păstârnac germinează foarte încet, așa că de ce să nu semeni câteva semințe de salată pe fiecare rând de semințe de păstârnac?! Astfel este foarte clar unde a fost semănat păstârnacul.

De asemenea, ghiveciul este mai bine folosit până începe să crească păstârnacul. Când încep să apară puieții, folosește un cuțit ascuțit și taie salata chiar sub nivelul solului.

Sfaturi de aur pentru a crește roșii cărnoase și frumoase în ghiveci

Beneficii surprinzatoare ale vinetelor – De ce sa le plantam in gradina

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI