5 Trucuri de aur pentru persoanele care își doresc pomi fructiferi în livadă

5 Trucuri de aur pentru persoanele care își doresc pomi fructiferi în livadă

Nu există aromă mai bună ca cea a fructelor pe care le cultivați în propria livadă și le mâncați direct din pomi fructiferi sau tufă.


Nicio grădină nu este prea mică. Poți culege recolta cu grijă și poți aborda creșterea pomilor în mod diferit de cel tradițional și vei putea avea fructe oriunde este soare.

Cele mai bune locuri pentru fructele sensibile

Unele fructe mai exotice, așa cum sunt nectarinele sau piersicile, pot fi cultivate bine afară, însă pentru recolte bogate vei avea nevoie de o seră.

Un zid însorit toată ziua sau după-amiaza este o soluție bună de compromis, deoarece el acumulează căldura în timpul zilei și o cedează treptat, când temperatura scade.


Un asemenea zid asigură și o oarecare protecție atunci când este vreme mai capricioasă.

Dacă optezi pentru acest truc cu zidul, este important ca acest spațiu să fie vopsit în alb. Culoarea albă reflectă lumina spre fructe și le ajută să se dezvolte.

Alege locul potrivit pentru pomii tăi

  • Fructele, fără îndoială, se dezvoltă mai bine într-un loc în plin soare. Recolta nu va fi bună dacă plantele se vor dezvolta la umbră.
  • Unul dintre pomii care tolerează foarte bine umbra este vișinul. El o duce foarte bine chiar și lângă un zid orientat spre nord.
  • Un sol care reține apa, dar care nu devine foarte ud, este perfect pentru majoritatea plantelor fructifere. Pe vreme foarte uscată, ele au nevoie, deseori, să fie udate, în caz contrar fructele vor fi mai puține și deseori deformate sau crăpate.

Tunderea pomilor pentru productivitate

Tunderea tufelor și a pomilor fructiferi poate modifica în mod uimitor mărimea recoltei. Este important să ții cont de recomandările privind fructele pe care le cultivi, pentru a știi exact cum și când trebuie să tunzi pomii.


Martie in livada – Ce trebuie sa facem pentru un sezon bogat in recolte

Tunderea pomilor din familia cireșului

Mulți pomi fructiferi, mai ales cireșii, prunii, piersicii, nectarinii sunt vulnerabil la o infecție cu ciuperci care le colorează frunzele în argintiu și care poate fi fatală.

Sporii au acces prin tăieturi deschise. Infecția se reduce substanțial dacă pomii sunt tunși numai în lunile de vară, iar tăieturile sunt cat mai mici posibil. Folosește o vopsea destinată tăieturilor pentru ca frunzele să nu devină argintii.

Grădina în martie – Ce plantăm și cum îngrijim pentru a ne bucura de roade

Lucrări de întreținere și îngrijire esențiale pentru livada ta

Snapshots from Seville, Spain

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI