Despre afide, paduchii plantelor: cum scapam de ele si cum le putem evita

Despre afide, paduchii plantelor: cum scapam de ele si cum le putem evita

Afidele au o culoare neagra sau verde-cenusie si sunt daunatori ce se mai regasesc si sub denumirea de paduchii plantelor. Aceste afide afecteaza calitatea vietii plantelor noastre, sunt mici ca si marime si traiesc in colonii.


Afidele ataca atat legumele: rosiile, castravetii, dovleceii, vinetele, dar si pomii: visin, mar, cires, par, gutui, cais. De asemenea, paduchii plantelor pot sa atace si plantele de apartament, precum este ficusul sau trandafirul japonez.

Fie ca vorbim de combaterea melcilor si limacsilor din curtea sau gradina ta ori de combaterea afidelor, este important sa ai grija de plantele tale. In acest fel, vei avea o cultura bogata de flori, fructe sau legume.

Afidele sau paduchii plantelor sunt daunatori care pot afecta vizibil calitatea vietii plantelor. Iata cum poti sa scapi de ele.


Unde putem vedea paduchii plantelor – Afidele

Afidele traiesc, de cele mai multe ori, in colonii, chiar pe spatele frunzelor. Acolo le puteti observa atunci cand verificati periodic plantele.

Ce se intampla atunci cand afidele ataca plantele

Atacul afidelor este unul foarte serios. Afidele ataca frunzele, frunze care se ingalbenesc, apoi planta se usuca si poate sa moara. Florile nu se mai dezvolta, plantele cresc lipsite de rezistenta si foarte plapande, iar afidele pot sa transmita foarte usor virusi altor plante.

Cum scapam de afide

Sa scapi de afide poate fi uneori destul de dificil, mai ales daca acestea au ajuns deja sa afecteze planta.


Metoda bio de a scapa de afide: Cu toate acestea, uneori poti opta pentru o metoda simpla, naturala, daca ai descoperit afidele rapid. Atunci cand observi afide pe o suprafata mica a frunzei, ia-le si striveste-le in mana ta, folosind manusi. Este o metoda naturala de a scapa de afide, mai ales daca acestea nu au apucat sa se intinda pe o suprafata mare a plantei.

Metoda rapida si ieftina de a scapa de afide, paduchii plantelor: O alta metoda rapida, dar ce contine ceva substante chimice impotriva plantelor este la fel de la-ndemana pentru tine. Ai nevoie de o lingurita de detergent de vase pe care sa o dizolvi in 4 litri de apa. Foloseste apoi apa pentru a stropi plantele cu ea, utilizand un pulverizator.

Dupa ce ati scapat de un atac al afidelor, este important sa analizati zilnic plantele pentru a va asigura ca acestea nu se regasesc in alte locuri ascunse.


Cum poti evita ca plantele voastre sa faca afide

Pentru a evita ca plantele voastre sa fie atacate de afide, cea mai sigura metoda este aceea de a le verifica zilnic. Atunci cand le uzi, verifica cu foarte mare atentie frunzele plantelor tale. Afidele se ascund foarte bine, iar culoarea lor te poate face sa crezi ca acestea nu sunt pe frunzele plantelor.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI