Traditii, obiceiuri si superstitii romanesti de Anul Nou

Traditii, obiceiuri si superstitii romanesti de Anul Nou

Fiecare tara are propriile traditii. Iata care sunt aceste superstitii romanesti de Anul Nou atunci cand vine vorba de noaptea care face trecerea intre ani!


Revelionul este una dintre cele mai asteptate petreceri din an. Prietenii se aduna pentru a petrece trecerea in noul an, iar fiecare familie tine sau nu cont de traditiile romanesti din aceasta seara.

Superstitii romanesti de Anul Nou

Una dintre traditiile romanesti care inca se pastreaza este ca de anul nou se face cat mai mult zgomot pentru a alunga spiritele rele. Unele persoane spun ca si tinerea in buzunar a unei capatani de usturoi este o modalitate buna de a scapa de aceste spirite.

De anul nou, dar nici a doua zi nu se arunca nimic din casa pentru ca se spune ca vei arunca si norocul. De asemenea, in aceasta seara nu se dau bani cu imprumut si se spune ca este bine sa pasesti in noul an cu bani in buzunar.


De asemenea, daca porti ceva rosu in aceasta seara (orice piesa vestimentara) care este si noua, vei avea noroc tot anul care vine.

Se mai spune ca prima persoana care iti va pasi pragul casei iti va influenta tot anul care vine. Romanii tin cont de aceasta superstitie, iar cand colindatorii vin cu sorcova, familiile poftesc in casa numai baieti deoarece acestia sunt purtatori de noroc si belsug.

De anul nou, usa se tine deschise pentru a permite anului vechi sa plece si noului an sa intre in gospodarie.


In seara de anul nou trebuie sa ai in buzunar si cateva boabe de grau pentru ca altfel te va prinde noul an flamand si vei fi asa tot anul.

Obiceiuri romanesti de anul nou

Colindele sunt unul dintre obiceiurile nelipsite de anul nou. Vorbim aici atat de Sorcova, cat si de Plugusor.

De asemenea, de anul nou toata lumea trebuie sa isi puna o dorinta!


sursa foto: Unsplash

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI