Activitățile grădinarilor în luna aprilie pentru recolte bogate

Activitățile grădinarilor în luna aprilie pentru recolte bogate

Luna aprilie vine cu o vreme ceva mai frumoasă și timp petrecut în natură, dar și cu o mulțime de responsabilități și treburi în grădina noastră.


Pentru a ne bucura de o recoltă bogată și frumoasă, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le facem pe parcursul lunii. Le-am adunat pe toate în acest articol și ți le prezentăm și ție.

Curățenia generală

Curățenia generală este importantă în curte și în grădină nu doar pentru aspect, ci și pentru igiena plantelor.

Anotimpurile toamna și iarna lasă în urma lor o mulțime de resturi vegetale, frunze moarte, dar și alte buruieni ce trebuie eliminate. Toate acestea pot avea dăunători sau boli pe care nu vrem să le transmitem culturii pe care o pregătim.


Strânge resturile vegetale și pune-le în compartimentul pentru compost dacă ești sigur că acestea nu au dăunători sau boi, iar pe acelea suspicioase le poți arunca.

De îndată ce ai terminat cu această curățenie, poți începe să lucrezi pământul. Acest lucru se poate realiza doar dacă pământul nu este prea ud și greu de săpat.

Pregătirea solului

Acum este momentul să pregătești solul și să îi pui compostul de care acesta are nevoie. Pentru ca noua perioadă de grădinărit să fie una bogată, solul tău are nevoie de cei mai buni nutrienți și substanțe hrănitoare.


Dacă nu ai compost pregătit pentru solul tău, poți aplica un fertilizator cu eliberare controlată.

Plantarea legumelor

După ce ai pregătit solului, este momentul să te ocupi de plantarea propriu-zisă. În această lună te poți ocupa de plantarea roșiilor, castraveților, cartofilor, salatelor, dar și a altor culturi care te vor îmbogăți vara aceasta. Trebuie să aștepți momentul în care temperaturile nu vor fi scăzute pentru a nu risca pierderea culturilor.

Sfaturi pentru o livadă de poveste, cu arbori superbi și pomi fructiferi

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI