Bucură-te de aer liber într-un balcon mic: Idei de decor într-un colț de relaxare

Bucură-te de aer liber într-un balcon mic: Idei de decor într-un colț de relaxare

Indiferent de dimensiunea sa, un balcon mic poate fi transformat într-un colț minunat de relaxare în aer liber.


Chiar și cel mai mic spațiu poate fi amenajat astfel încât să te bucuri de aer proaspăt și de momente de relaxare în intimitatea propriei locuințe. Iată câteva idei de decor și mobilier. Ele te vor ajuta să transformi balconul tău mic într-un colț plin de farmec.

Alege mobilierul adecvat

Începe prin a alege mobilierul potrivit pentru balconul tău mic. În cazul unui spațiu restrâns, optează pentru piese de mobilier compacte, cum ar fi scaune pliabile sau mese pliante, care pot fi depozitate cu ușurință atunci când nu sunt folosite.

În plus, alege piese ușoare și transparente, cum ar fi scaune din răchită sau mese din sticlă, pentru a da impresia de spațiu mai mare.


Creează un colț de relaxare

Amenajează o zonă dedicată relaxării, unde să te poți bucura de o carte bună sau de o ceașcă de cafea în aer liber. Plasează un fotoliu confortabil sau o bancă cu perne moi pentru a crea un loc primitor. Poți adăuga și o masă mică laterală pentru a-ți ține băutura sau cărțile la îndemână.

Plante și flori în ghivece suspendate

Adaugă un strop de verdeață pe balconul tău mic prin plante și flori în ghivece suspendate.

Acestea economisesc spațiu și aduc un aspect proaspăt și vibrant. Alege plante cățărătoare sau flori cu frunze căzătoare care să creeze un decor verde vertical și să îți ofere un sentiment de intimitate.


Iluminat ambiental pentru o atmosferă de vis

Pentru a crea o atmosferă plăcută în serile de vară, adaugă iluminat ambiental pe balconul tău mic. Folosește lămpi suspendate sau lumânări decorative pentru a crea o lumină caldă și relaxantă.

De asemenea, poți amplasa lămpi solare sau lumini LED în ghivecele cu plante pentru a le evidenția și pentru a crea un aspect magic pe timp de noapte.

Adaugă elemente decorative

Nu uita să adaugi elemente decorative care să personalizeze balconul tău mic. Poți amplasa perne colorate pe scaune, o cuvertură pliantă pe bancă sau covoare mici pentru a crea un aspect confortabil și primitoare.


De asemenea, poți adăuga și accesorii decorative, cum ar fi peretele de agățat plante sau tablouri decorative, pentru a completa aspectul general al balconului.

Cu puțină creativitate și atenție la detalii, un balcon mic poate deveni un colț de relaxare perfect. Alege mobilierul adecvat, adaugă plante și flori, creează o atmosferă plăcută cu iluminat ambiental și nu uita să personalizezi spațiul cu elemente decorative.

Astfel, vei putea bucura de fiecare moment petrecut pe balconul tău mic, transformându-l într-un refugiu privat și plin de farmec.

Amenajarea unui balcon micuț – Idei surprinzătoare pentru un spațiu relaxant

Idei spectaculoase pentru a amenaja un balcon micuț, colorat

Transformă balconul într-un colț verde – Idei și trucuri pentru grădinărit în spații mici

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI