Crizantema, floarea bogata ce rezista eroic in vaza pana la 4 saptamani

Crizantema, floarea bogata ce rezista eroic in vaza pana la 4 saptamani

Crizantema este o floare bogata, absolut superba, dar si cunoscuta pentru ca rezista in vaza pana la 4 saptamani de zile. Este ideala pentru a fi oferita cadou intr-un buchet de flori, fiind nepretentioasa, bogata, iar culorile ei te incanta de la prima vedere.


Crizantema face parte din familie Compositae si este o planta specifica anotimpului toamna. Ea se poate cultiva atat in gradina, cat si in solarii si sere-solarii. Originea acestei frumoase flori este in China si Japonia, fiind o planta care s-a raspandit pe intreaga planeta. Rezistenta, bogata si in culori deosebite, floarea rezista eroic in vaza pana la 4 saptamani de zile.

Diferite denumiri pentru crizantema

Aceasta frumoasa floare se poate regasi si sub numele de margareta de toamna, tufanea sau dumitrita.

Cerintele ecologice pe care le are crizantema

Crizantema este o planta ce infloreste toamna, spunandu-se ca aceasta crizantema este o planta de zi scurta. Daca ai grija ca lumina naturala sa fie dirijata in mod natural, poti face ca margareta de toamna sa infloreasca in orice perioada din an.


In perioada de iarna, crizantema are nevoie de aproximativ 5-6 grade Celsius, ea fiind o planta ce nu rezista daca temperatura scade sub acest plafon. De aceea, daca vrei sa plantezi in curte tufanele, amenajarea unei sere este obligatorie.

Solul ideal pentru crizanteme sanatoase

Crizantema are nevoie de un sol bogat in materie organica, cu PH neutru sau cu PH usor alcalin. Ai grija sa oferi solului substantele nutritive de care are nevoie, folosind compost.

Daca oferi cadou unei persoane dragi un buchet de crizanteme, tine cont de sfaturile de aici pentru ca plantele sa reziste cat mai mult in vaza.


Despre dalii si ingrijirea acestora – Floarea iubirii si a dorului

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI