Ce presupun dezinfectia si sterilizarea cu lampa UV-C si cum se face

0
221
sterilizarea cu lampa UV

Ce presupun dezinfectia si sterilizarea cu lampa UV-C si cum se face

In ultima perioada, dezinfectia si sterilizarea cu lampa UV-C a devenit o metoda populara de a scapa de bacterii. Aceasta metoda distruge 99,9% din bacterii si este o optiune ideala pentru spitale, clinici, dar si pentru propria locuinta.


Lampile UV-C nu sunt doar eficiente, ci si rapide, iar in situatia actuala de pandemie cauzata de COVID, lampile sunt necesare in casele fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, inca exista persoane care nu stiu cum sa foloseasca lampile UV-C, de unde se achizitioneaza si pe care sa o aleaga. De aceea, astazi va raspundem la aceste intrebari pentru ca tu sa alegi cea mai usoara si rapida metoda de dezinfectare si sterilizare cu o astfel de lampa UVC.

Ce sunt lampile UV-C?

Lampile UV-C sunt accesorii utilizate acum in toate spitalele si cabinetele medicale, dar si in saloane de infrumusetare si alte spatii ce te ajuta sa dezinfectezi si sa sterilizezi cu rapiditate si eficienta.

Efortul depus pentru a steriliza o incapere sau un spatiu cu o lampa UV-C este minim, mai ales dupa ce te-ai obisnuit sa pregatesti spatiul respectiv.


Pentru a dezinfecta o locuinta sau incaperea copilului tau, te sfatuim sa optezi pentru astfel de lampi UV bactericide. Este o solutie optima care actioneaza asupra spatiului si este o lampa ideala pentru gospodaria ta.

Cum folosim lampile UV-C?

Atentie! Cel mai important aspect atunci cand vine vorba de aceste lampi este folosirea corecta a echipamentului. Inainte de toate, citeste cu atentie instructiunile de pe manualul de utilizare si ia in considerare toate detaliile specificate acolo.

Inainte de a pune lampa in functiune, asigura-te ca ai acoperit cu o panza sau ca ai scos din camera plantele, tablourile pictate in ulei sau alte obiecte care ar putea fi afectate de lumina ultravioleta. De asemenea, in timpul functionarii lampii, in camera nu trebuie sa se afle niciun animal de companie si niciun om. De aceea, ideal este ca lampa ta sa fie controlata prin telecomanda pentru ca tu sa o poti folosi din alta incapere.


Dupa folosirea lampii, ideal este sa aerisesti incaperea pentru cel putin 30 de minute deoarece unele lampi emit si ozon. Ozonul este un gaz iritant si destul de periculos pentru sanatate, dar eficient atunci cand vine vorba de sterilizarea aerului si suprafetelor din orice camera.

Alege lampile portabile pentru a steriliza rapid

Lampile cu lumina UV pot dezinfecta atat telefonul, tastatura pe care o folosesti zilnic, mouse-ul, intrerupatoarele, cheile, dar si coletele pe care le primesti de la curier. Aceste lampi au o putere mai mica, astfel ca nu sunt periculoase pentru sanatate.

Pentru a dezinfecta telefonul, de exemplu, trebuie sa treci pe deasupra lui lampa de aproximativ trei ori, lent. Lumina UV nu trebuie indreptata catre mana ta, alti oameni sau un animal de companie.


Tu cum alegi sa iti dezinfectezi locuinta?