Ce sa NU faci atunci cand vine vorba de gradinaritul in ghiveci
Am pregatit o serie de sfaturi care sa te ajute atunci cand vine vorba de gradinaritul in ghiveci, o activitate relaxanta si frumoasa.
Gradinaritul in ghivece este o activitate pentru persoanele care nu au suficient de mult spatiu in gradina, dar si pentru cei ce locuiesc la bloc. Te poti bucura de plantele preferate, indiferent de unde alegi sa le plantezi. Fie ca vorbim de plante suculente, plante verzi, plante aromatice, toate acestea sunt ideale pentru a fi crescute in ghivece.
Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care sa eviti sa le faci atunci cand vine vorba de gradinaritul in ghivece. Ti le povestim in articolul de mai jos.
Inmultirea prin insamantare a plantelor din ghiveci – Sfaturi utile
Lista de atentionari de care are toata lumea nevoie
Pentru a reduce pierderea de umezeala, etanseaza vasele poroase. De asemenea, o alta optiune este sa cumperi vase ceramice smaltuite. Ele nu sunt la fel de poroase precum cimentul, teracota sau piatra netratata.
Daca mutatul ghivecelor este prea greu, cumpara ghivece din fibra de sticla sau plastic. Sunt usoare si se vand intr-o multime de culori si de forme.
Aseaza ghivecele pe farfurioare in care sa se adune excesul de apa pentru ca aceasta sa nu picure pe jos. Asigura-te ca radacinile au timp sa se usuce intre doua udari.
Pentru a ridica vasele astfel incat sa ai acces la ele mai usor, foloseste suporturi care se pot muta, poate pe roti. Asigura-te totusi ca sunt bine fixate si nu le va deplasa vantul.
Ghivecele mari si grele sunt alegerea cea mai potrivita in zonele care sunt expuse vanturilor puternice, precum balcoanele deschise sau terasele de bloc. Cu toate astea, te sfatuim sa ai grija la proportii: un vas urias va face ca un balcon micut sa para mai ingust decat este, de fapt.
Cum sa crestem capsunii in ghiveci – Pasii necesari pentru plantare
sursa foto: Pinterest