Cea mai buna reteta de chisca moldoveneasca – Secretul unei mese perfecte

0
499
reteta de chisca moldoveneasca

Cea mai buna reteta de chisca moldoveneasca – Secretul unei mese perfecte

Afla cum sa ai cele mai bune preparate pe masa de Craciun pregatind aceasta reteta de chisca moldoveneasca.


De sarbatori, ne dam toata silinta pentru ca masa sa fie perfecta! Ne pregatim in diferite moduri pentru a aranja platourile pentru musafiri in modalitati diferite, pentru a prepara salata de boeuf gustoasa, dar si pentru a pregati un vin fiert cu scortiosoara care sa te ajute sa te relaxezi.

Printre preparatele dulci, aperitive si friptura se enumera si carnatii de casa si chisca.

In Moldova, dar si in alte parti ale tarii, chisca este un preparat care nu lipseste de pe masa de Craciun. Acesta are in compozitie carne de porc, orez, condimente, dar si ceapa.


Daca si tu vrei sa prepar o reteta de chisca moldoveneasca, te invit sa urmaresti pasii de mai jos. Vei vedea care este secretul unei mese perfecte, cu un preparat gustos si iubit de catre toti musafirii.

Reteta de chisca moldoveneasca

Pentru aceasta reteta gustoasa, ai nevoie de:

  • 2 kg de carne de porc macra;
  • 5 cepe;
  • 600 grame de orez;
  • sare, piper, foi de dafin, coriandru si cimbru;
  • 8 metri de mate groase.

In functie de cata chisca vrei sa prepari, poti sa mai scazi din cantitatea ingredientelor. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa cureti ceapa si sa o tai cubulete. Apoi, pune-o la calit intr-o oala sau tigaie mai mare. In aceeasi tigaie, adauga si orezul. Stinge totul cu supa sau cu apa clocotita, in cazul in care nu ai supa. Adauga sare si piper dupa gust si lasa totul pe foc pana se umfla orezul.


Orezul trebuie sa fie preparat cam pe jumatate, nu complet.

Toaca carnea de porc, iar in aceasta poti sa adaugi si ficat fiert de porc. Ficatul ii va da preparatului tau un gust aparte, absolut magnific. Adauga in carne orezul care s-a racit si condimenteaza totul cu sare, cimbru, coriandru si ardei iute tocat marunt, daca doresti.

Toata compozitia se pune in mate si acestea se leaga la capete. Totul se pune la fiert, iar cand apa clocoteste se inteapa matele pentru ca acestea sa nu crape. Dupa ce preparatul este gata, se pune totul la cuptor intr-o tava in care ai adaugat si putin ulei sau untura.


Lasa totul sa se rumeneasca si gata! Te poti bucura de cea mai buna chisca moldoveneasca.

sursa foto: Pinterest