Cele mai ingenioase sisteme de colectare a apei de ploaie pentru curtea ta

Cele mai ingenioase sisteme de colectare a apei de ploaie pentru curtea ta

Apa de ploaie poate fi colectată și reutilizată în folosul gospodăriei tale. Aceste sisteme de colectare a apei sunt ingenioase, dar și eficiente.


Vei putea reutiliza apa de ploaie atât pentru a uda plantele, florile și fructele tale, dar și pentru igiena proprie. Apa de ploaie conțin o mulțime de substanțe hrănitoare ce ajută plantele să crească mai sănătos. Mai mult decât atât, dacă îți speli părul cu apă de ploaie, acesta va fi mult mai frumos, mai bogat și mai strălucitor.

Sistemele de colectare a apei de ploaie de mai jos sunt extrem de creative, reprezentând o modalitate perfectă de a nu risipi apa ce se aduna atunci când plouă.

Ce beneficii are apa de ploaie

Apa de ploaie are o serie de proprietăți ce îți pot ajuta plantele. Recolta ta va fi mult mai bogată dacă alegi apa de ploaie, iar dacă această apă provine din zone cu aer curat, apa va fi și mai bogat în substanțe hrănitoare.


Zonele ce sunt ceva mai îndepărtate de spațiile poluate vor oferi o apă de ploaie mult mai curată.

Știați că…?

În trecut, oamenii credeau că atunci când aduni apa de ploaie și este lună plină, vei aduna și energiile lunii. Apa pe care au adunat-o era apoi folosită la ceaiuri, leacuri, dar și multe alte preparate vindecătoare.

Cum colectăm apa de ploaie

Apa de ploaie poate fi colectată prin mai multe butoaie poziționate pe lângă streșini sau lângă burlane. Acestea pot fi conectate între ele prin furtunașe, astfel încât tu să colectezi apa pe o perioadă mare de timp. Apa colectată va fi apoi folosită pentru a uda grădina.


Apa de ploaie – Beneficiile acesteia si cum poti sa o aduni

Colectarea apei de ploaie, o metoda excelenta de economisire

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI