Cele mai recente trenduri în amenajarea curții: Idei pentru un spațiu elegant și funcțional

Cele mai recente trenduri în amenajarea curții: Idei pentru un spațiu elegant și funcțional

Amenajarea curții devine din ce în ce mai mult o expresie a personalității și a stilului de viață al proprietarilor.


În ultimii ani, s-au conturat anumite trenduri care transformă curțile în spații elegante și funcționale, perfecte pentru relaxare și socializare.

1. Grădini urbane verticale

O tendință în creștere este reprezentată de grădinile verticale. Acestea nu numai că adaugă un element decorativ, dar și maximizează spațiul, fiind ideale pentru cei cu curți mai mici sau pentru cei care doresc să integreze natura într-un mod inovator.

2. Mobilier modular și extensibil

Mobilierul modular și extensibil este o alegere populară pentru a crea spații versatile în curte. Bănci și mese extensibile, scaune pliabile și seturi de mobilier adaptabile permit personalizarea aranjamentului în funcție de nevoi, de la petreceri la spații de relaxare.


3. Iluminat ambiental

Iluminatul ambiental joacă un rol esențial în amenajarea curții. Lămpile solare și proiectoarele cu intensitate reglabilă creează o atmosferă magică și extind timpul petrecut în aer liber în timpul serilor.

4. Spații multifuncționale

Curțile multifuncționale devin tot mai populare. Integrarea zonelor pentru grătar sau bucătării exterioare, a locurilor de joacă pentru copii și a zonelor de relaxare cu șezlonguri și hamace transformă curtea într-un spațiu cu multiple utilități.

5. Plante aromatice și grădinile comestibile

Interesul crescut pentru o alimentație sănătoasă și durabilitate a adus în prim-plan grădinile comestibile și plantele aromatice. Cultivarea ierburilor, a legumelor și a fructelor în grădină sau chiar în ghivece pe balcon a devenit o tendință apreciată.


6. Zone de relaxare în stil bohemian

Stilul bohemian se manifestă în crearea unor zone de relaxare relaxate, cu șezlonguri colorate, perne pufoase și covoare orientale. Aceste spații aduc un aer nonconformist și invită la relaxare și contemplare.

7. Jocuri și activități în aer liber

Pentru familiile cu copii sau pentru cei care apreciază activitățile în aer liber, integrarea zonelor de joacă, terenurilor de petanque sau terenurilor de sport de mici dimensiuni devine o parte esențială a amenajării curții.

8. Fântâni și elemente de apă decorative

Fântânile, bazinele sau cascadele adaugă un element de relaxare auditivă și vizuală. Aceste elemente de apă nu doar îmbogățesc estetica curții, ci și contribuie la crearea unei atmosfere relaxante.


9. Garduri verzi și plante climatice

Înlocuirea gardurilor tradiționale cu plante climatice și garduri verzi oferă o estetică naturală și contribuie la protejarea mediului. Aceste garduri vegetale aduc un plus de intimitate și reduc impactul vizual al structurilor solide.

10. Design minimalist

Stilul minimalist este tot mai apreciat în amenajarea curții. Grădinile cu linii simple, culori neutre și mobilier minimalist creează un spațiu liniștit și elegant.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI