Cum poti folosi trandafirii pentru a infrumuseta si colora gospodaria ta

Cum poti folosi trandafirii pentru a infrumuseta si colora gospodaria ta

Cum poti folosi trandafirii pentru a infrumuseta orice colt din curtea ta, dar si pentru a oferi culoare gradinii tale, descoperi chiar in aceat articol. De asemenea, poti gasi aici si informatii despre ce trandafiri sunt sensibili la boli, dar si la ce boli. In acest fel, vei sti din timp la ce sa te astepti.


Trandafirii pot fi folositi in multe parti ale gradinii, atat formal cat si informal, acolo unde este nevoie de un aranjament floral atragator, stralucitor, absolut deosebit.

Inspira-te din galeria foto de mai jos, dar si din sfaturi pentru a redecora gospodaria si pentru a o tranforma intr-un spatiu cu adevarat superb.

Trandafirii cataratori, una dintre cele mai frumoase specii de trandafiri

Trandafirii potriviti pentru curtea sau gradina voastra

Exista cate un trandafir pentru fiecare stil de plantare. Un efect romantic este obtinut printr-un gardulet sau arcada zabrelita, acoperite cu trandafiri de un rosu-aprins – acesta poate fi deschis la culoare de catre trandafirii mici de China (Rosa „Cecile Brunner”), cu flori albe si roz, mici si pale. O gradina din fata poate fi prezentata cu rosu sau galben cu portocaliu, trandafiri-tufis sau arbusti, ca specia de culoarea caisei Rosa.


O gradina imensa cu trandafiri ar puta fi facuta cu rosu aprins cu trandafiri de forma clasica Rosa, “Royal William”, o specie deosebit de frumoasa.

De asemena, puteti obtine un efect de gradin de la fara, cu trandafiri in jurul usi. Specia alba Rosa rugosa „,Blanche double de Coubert” poate inmiresma o retragere meditativa, in timp ce socantul Rosa „Pink Perpetue” se potriveste unei combinatii dramatice de culoare, crescand printre Cotinus coggygria „Rosul regal”.

Colt misterios, absolut superb pentru gradina sau curte

Soiurile diferite de trandafiri pot sa iti faca gradina frumoasa, eleganta, oferindu-i un aer de vis.


Frunzele albastru-otel ale Rosa glauca se combina cu paniculele roz si frunzele mari ale Rheum palmatum „Atrosanguineum” pentru a forma un colt misterios.

Cum cresc trandafirii, aceste flori populare, absolut superbe

Trandafirii vor creste in conditii variate, desi in general prefer un sol argilos unuia calcaros si se dezvolta cel mai bine in sol fertil.

In general, trandafirilor le place o pozitie deschisa si nu le place in preajma copacilor care-i acopera. Cu toate acestea, umbra deschisa a unui perete nordic este potrivita pentru unele varietati cataratoare, cum este galbenul Rosa “Dusuri de aur”.


Boli si daunatori

Multe specii de trandafiri sunt sensibile la boli, mai ales la ciuperci, ofilire si puncte negre. Incercati sa cautati un trandafir care este rezistent la boli.

Daca boala este intr-un stadiu avansat, cel mai bine este sa alegi produse din magazinele de specialitate, produse ideale pentru florile tale.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI