Cum poți refolosi balsamul pentru păr în activitățile din gospodărie

Cum poți refolosi balsamul pentru păr în activitățile din gospodărie

Balsamul pentru păr poate fi folosit atât pentru îngrijirea podoabei capilare, dar și pentru multe alte activități din gospodăria ta.


Am pregătit pentru tine în articolul de astăzi mai multe modalități de a refolosi balsamul pentru păr, nu doar pentru a îți îngriji podoaba capilară.

Știai că…?

Balsamul pentru păr se folosește de peste 50 de ani de zile. În cer în timpul celui de-al doilea Război Mondial, se căuta un remediu pentru arsuri, chimiștii elvețieni descoperind un compus ce îmbunătățește starea părului.

În anii 1950, alți cercetători care doreau să obțină un balsam pentru rufe au descoperit că substanța poate fi la fel de bună și pentru păr. În ciuda eforturilor de a ne menține părul sănătos, pierdem aproximativ 50-100 de fire de păr pe zi. Din fericire, firele rămase sunt suficiente.


Poți să scoți un inel înțepenit

Cu ajutorul balsamului pentru păr poți să scoți de pe deget mult mai ușor un inel înțepenit. Tot ce trebuie să faci este să iei sticla cu balsam și să bagi degetul în ea. Inelul va ieși imediat.

Îngrijirea pantofilor

Dacă vrei să îți îngrijești încălțămintea de piele pe timp de iarnă, ai nevoie de balsam pentru păr. Aplică pe ghete sau pe cizme balsamul pentru păr, pentru a le proteja de intemperii. Acesta este o modalitate foarte bună de a îți proteja încălțămintea.

Curăță articolele vestimentare din mătase

Dacă nu știi cum să cureți articole vestimentare ce sunt mai sensibile, din mătase, tot ce trebuie să faci este să folosești balsam pentru păr. Umple chiuveta cu apă călduță sau folosește un lighean. Apoi, pune acolo haine albe din mătase și adaugă o lingură de balsam pentru păr. Pentru hainele colorate vei avea nevoie de apă rece.


Lasă totul să se înmoaie timp de câteva minute. Balsamul va ajuta la păstrarea calităților piese vestimentare.

Păstrarea pensulelor de machiaj

După are folosirea unei pensule, aceasta trebuie curățată mereu. Introdu vârful într-o cutie metalică plină cu apă, în care ai adăugat un pic de balsam pentru rufe sau pentru păr. Clătește și șterge pensula cu un prosop curat și uscat. Apoi pune-o să se usuce în poziție orizontală.

Cum mai poți folosi fixativul pentru păr – Metode ingenioase și eficiente

Prevenirea apariției ruginii pe unelte

Orice meșteri știe cat de importantă este îngrijirea uneltelor din geanta lui cu scule. Le poți păstra în condiții bune, ferită de rugină, dacă le voi unge cu puțin balsam pentru păr. Poți folosi cel mai ieftin balsam pentru păr.


Cum mai poți folosi esența de vanilie altfel decât pentru deserturi delicioase

Curățarea plantelor de interior

Pentru a curăța plantele din interior și pentru a le reda luciul frunzelor, ai nevoie să aplici puțin balsam de păr pe o cârpă moale. Apoi, șterge frunzele plantei, îndepărtând praful și, în același timp, redându-le strălucirea.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI