Cum sa ai o gradina roditoare cu acesti pasi eficienti, simpli si rapizi

Cum sa ai o gradina roditoare cu acesti pasi eficienti, simpli si rapizi

Am pregatit pentru tine cateva ponturi care te vor ajuta sa te bucuri de o gradina roditoare, cu bunatati alese pentru tine si cei dragi.


Gradina are nevoie de ingrijire si atentie pentru a fi roditoare si pentru a te bucura cu o multime de bunatati si o recolta bogata. Inca de cand ai plantat in gradina ta legume, fructe si flori, ai stiut ca vrei ca aceasta sa fie roditoare si munca ta sa se vada.

Daca ai propriul coltisor de natura, atunci te bucuri si de fructe si legume proaspete. Aceste alimente le poti pune in mancaruri sau pe care le poti depozita pentru iarna.

Cu toate acestea, pentru a rodi si pentru a fi bogata, gradina ta are nevoie de cateva activitati principale. Aceste activitati se fac aproape zilnic.


Observarea gradinii

Acest lucru poate suna ca si cand nu trebuie sa faci nimic, insa este foarte important sa iti observi propria gradina. Te sfatuiesc sa folosesti un carnetel si sa iei notite aproape zilnice. Poti nota ce se intampla in legatura cu schimbarile importante care se petrec in gradina ta.

Mai mult decat atat, nu uita sa notezi ce legume au fost plantate unele langa altele. In acest fel, in cazul in care acestor legume nu le merge bine, vei sti ca la anul sa le plantezi diferit.

Planificarea gradinii in pasi eficienti

Daca intr-un an ai observat ce anume a mers bine si ce nu a mers bine pe o anumita parcele de pamant, in anul urmator vei sti cum sa iti planifici mai eficient gradina. Tine cont si de faptul ca legumele au nevoie de mult soare.


De aceea, nu este recomandat sa le plantezi la baza unui copac. Le poti planta ceva mai departe, astfel incat ele sa se bucure de soare si lumina lui.

Calitatea solului

Chiar daca observi ca ai un sol calitativ, in general acesta are nevoie de ingrijire constanta pentru a ii mentine calitatea. Legumele se planteaza, in general, in soluri bogate in fosfor, potasiu si nitrogen, in soluri inchise la culoare.

Foloseste si un test pentru a observa care este pH-ul solului tau. Poti sa te inspiri si din acest articol: Cum imbunatatesti solul si cum ii ajustezi nivelul pH-ului.


Udarea gradinii

Este foarte important sa uzi gradina in mod constant, chiar daca nu ii pui foarte multa apa. Udarea gradinii cu mai putina apa, dar in mod constant va face ca aceasta sa nu aiba socuri atunci cand vine o perioada ceva mai secetoasa.

Ingrijirea legumelor in luna august – 5 Trucuri esentiale

Sisteme automate de udare pentru plante – Sfaturi utile pentru o gradina sanatoasa

Cultiva in august cea mai deosebita planta: varza ornamentala

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI