Cum sa ai un pat superb pentru legumele si fructele din gradina ta

0
13511
pat superb pentru legumele si fructele

Cum sa ai un pat superb pentru legumele si fructele din gradina ta

Iata 43 de idei pentru a iti aranja un pat superb pentru legumele si fructele din gradina casei tale. Sunt practice, dar si amenajate spectaculos.


Pentru a iti amenaja o gradina frumoasa de legume si fructe, este important sa incepi sa planifici. In primul rand, alege spatiile disponibile pentru a amenaja aceste locuri. Inainte de cultivare, este important sa calculezi spatiile disponibile pentru a putea sa alegi legumele si fructele pe care le vei planta. Intr-o curte mica, nu vei avea loc de multe fructe si legume, astfel incat trebuie sa alegi ceea ce este cel mai important pentru tine

Pregatirea solului pentru un pat superb pentru legumele si fructele tale

In primul rand, pentru a pregati pamantul, trebuie sa scapi de buruieni. Sapa pamantul, arunca toate buruienile si asigura-te ca nu au ramas nici macar radacinile acestora.

Inainte de a veni iarna sau primavara, alege sa imprastii un activator de sol. Acesta ofera un bun ajutor ramelor si altor ajutatoare din gradina ta.


Daca ai un sol argilos, cel mai bine este sa il imbogatesti cu nisip cuartos si cu compost. Compostul este un fertilizator natural si se face din multe resturi precum: frunze, crengi uscate, radacini, dar si coji de oua, coji de banane si cat mai mult gunoi de grajd. Compostul ajuta florile si legume deoarece ofera solului nutrientii de care acesta are nevoie. Daca iti faci propriul compost, trebuie sa stii acesta poate fi folosit de la 6 luni pana la 2 ani de zile. Eficient si foarte bun.

Inspira-te de aici pentru a realiza si tu compartimente in care sa depozitezi compostul pentru gradina ta. Pentru un sol bogat in nutrienti si pentru a cultiva fructe si legume gustoase, ai nevoie de compost.

sursa foto: MyDesiredHome.com