Sfaturi de aur pentru grădinari, ușor de aplicat și accesibile pentru toți

0
349

Sfaturi de aur pentru grădinari, ușor de aplicat și accesibile pentru toți

Cu toții ne dorim să ne bucurăm de plante care se dezvoltă sănătos, de flori ce înfloresc bogat, dar și de fructe și legume bogate și frumoase. Aceste lucruri pot fi posibile dacă ții cont de câteva trucuri și dacă aplici aceste sfaturi de aur, sfaturi care sunt foarte ușor de aplicat și accesibile pentru toată lumea.


Sfaturile din articolul de mai jos sunt aplicabile în orice curte, grădină, dar și atunci când vine vorba de creșterea plantelor și legumelor din ghiveci.

Cojile de la banane, ideale pentru plante

Cojile de banană sunt ideale pentru plante, dar mai ales pentru florile tale. Acestea sunt bogate în potasiu.

Cojile de la banane pot fi folosite atât întregi, dar și rupte în bucăți, dar și mărunțite. Ele se aplică direct în sol și sunt perfecte pentru florile tale.


Utilizarea zatului de cafea – Noi modalitati de folosire ale acestui ingredient banal

Cum poți să scapi rapid de melci

Dacă vrei să scapi de melcii din grădina ta, tot ce trebuie să faci este să pui bere într-o farfurie.

Melcii iubesc mirosul de bere și dacă îi lași acolo peste noapte, dimineața vei găsi melcii înecați în bere. În acest fel, vei putea să scapi de ei pentru ca aceștia să nu îți afecteze plantele.

Despre afide, paduchii plantelor: cum scapam de ele si cum le putem evita

De asemenea, de melci și de limacși poți să scapi dacă pui de jur împrejurul grădinii un strat de sare sau de var nestins.


De asemenea, nu uita să folosești și cojile de ouă, zațul de cafea, dar și resturile de legume pe care le-ai folosit ca să prepari mâncare. Toate acestea sunt ideale pentru a fi puse în solul tău.

Despre afide, paduchii plantelor: cum scapam de ele si cum le putem evita

sursa foto: Pinterest